6877
15:20 30.072018

Депутати Ужгородської районної ради зібралися на позачергову сесію заради вирішення медичних питань

Політика 1862

30 липня провели позачергове засідання 25-ої сесії Ужгородської районної ради VII скликання. Всього на початок засідання зареєструвалося 23 депутати. Головував на сесії в.о. голови ради Степан Мацко. Серед запрошених присутніми були голова Ужгородської районної державної адміністрації Еріка Кинєв та перший заступник начальника Ужгородської ОДПІ Василь Дюлай.

^214BB85BA4FAC506737208B3EA6A3C2695143890EEC9907BEE^pimgpsh_fullsize_distr

Зокрема, на початку засідання народні обранці хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на Сході України.

На порядок денний винесли всього три питання щодо перетворення Комунального некомерційного підприємства «Ужгородський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги Ужгородської районної ради», затвердження передавального акту та призначення головного лікаря.

Процедура, що тривала з квітня завершилася і рішенням сесії прийнято передавальний акт, що є основою створення некомерційного підприємства та затверджено статут. Депутати погодили всі пункти та продовжили контракт Лариси Шинкаренко, головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги до 14 вересня 2019 року.

У свою чергу, пані Лариса подякувала всім присутнім за призначення та наголосила на важливості медичної реформи для жителів краю: «У світлі всіх тих подій, які наразі відбуваються в Україні з реформуванням первинної ланки медицини, 27 квітня 2018 року було прийнято рішення про перетворення нашого закладу в комунальне некомерційне підприємство. Це було одною з умов заключення договору про зміну фінансування закладу Національною службою здоров’я України».

^E6BFB663DFE03BA08507022D36E92BA1526F2A4EF44B7B1028^pimgpsh_fullsize_distr

В коментарі «Карпатському об’єктиву» головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги розповіла, що наступним її кроком буде реєстрація, виготовлення печаток нового взірця, електронного підпису та передача цих документів до Національної служби здоров’я: «Я вважаю, що такі зміни покращать наш матеріально-технічний стан, а заробітні плати лікарів та медичних сестер теж стануть вищими і більш конкурентоспроможними».

Варто додати, що наразі медичний заклад отримує фінансування з медичної субвенції – це 240 грн на пацієнта, а згідно нової програми – 370 грн. З прикладу Міжгірського і Чопського центрів, двох закладів Закарпаття, які вже отримують кошти по новій програмі, ми бачимо що можливості для лікування хворих стають більшими. Так, вже з жовтня медичний заклад отримуватиме фінансування по нові програмі, де «гроші ходять за пацієнтом», тобто лікарі отримуватимуть заробітну плату відповідно до кількості поданих до них декларацій пацієнтів.

^8A2C509549468B50F5284CDF7AC14378FFA80ED2E262BFF7C3^pimgpsh_fullsize_distr

Єлизавета Буйдошов, депутат районної ради від фракції «КМКС» та лікар амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Тарнівці зауважила, що прийняття сьогоднішнього рішення є важливим для жителів Ужгородського району: «Наша фракція 100 % підтримала дані рішення та брала участь в засідання медичної комісії, в розробці проектів, які були сьогодні прийняті».

Пані Єлизавета також зауважила, що по Ужгородському району саме Тарнівці є лідером по підписанню договорів з лікарем – 1,5 тисячі з понад 2 тисяч населення вже подали свої декларації до сімейного лікаря.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах