71
10:22 30.032016

На Закарпатті декомунізували ще 15 топонімів

Політика 3459

s419x0-news-168910346У рамках Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки” голова ОДА Геннадій Москаль підписав чергове розпорядження про перейменування вулиць.

Документом змінені назви 15 топонімів у восьми населених пунктах Хустського і Тячівського районів, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба Закарпатської ОДА.

Згідно з розпорядженням, вулицю Жовтневу в селі Жовтневе Хустського району Закарпатської області змінено на вулицю Володимира Івасюка (український співак і композитор, автор пісні «Червона рута»).

Вулицю Кірова в селі Іза Хустського району перейменовано на вулицю Кирила Галаса (відомий український мовознавець, уродженець с.Іза).

Вулицю Колгоспну в селі Іза Хустського району – на вулицю Юліана Ревая (український закарпатський громадський і політичний діяч, прем’єр-міністр Карпатської України).

Вулицю 50 річчя Жовтня в селі Іза – на вулицю Гаврила Глюка (видатний закарпатський живописець).

Вулицю Кірова в селі Кошельово Хустського району перейменовано на вулицю Юрія Герца (видатний закарпатський живописець, лауреат Шевченківської премії).

Вулицю Колгоспну в селі Кошельово – на вулицю Августина Волошина (президент Карпатської України, удостоєний звання Героя України посмертно).

Вулицю Жовтневу в селі Сокирниця Хустського району – на вулицю Олександра Блистіва (карпатський січовик, командант сотні Хустського коша. Розстріляний хортистськими військами в березні 1939 року).

Вулицю Жукова в селі Сокирниця – на вулицю Михайла Грушевського.

Вулицю Щорса в селі Сокирниця – на вулицю Федора Корятовича (литовсько-подільський князь, котрий у 14 столітті переїхав на Закарпаття і справив величезний вплив на політичне й культурне життя краю).

Вулицю Чапаєва в селі Сокирниця – на вулицю Кротона (український борець і силач, у 1928 році визнаний найсильнішою людиною планети).

Вулицю Жовтневу в селі Тарасівка Тячівського району – на вулицю Карпатської України.

Вулицю Жовтневу в селі Терново Тячівського району – на вулицю Федора Манайла (видатний український закарпатський живописець).

Вулицю Жовтневу в селі Чумальово Тячівського району – на вулицю Українську.

Вулицю Кірова в селі Чумальово – на вулицю Монастирську.

Вулицю Чапаєва в селищі Дубове Тячівського району – на вулицю Василя Ґренджі-Донського (видатний закарпатський письменник, активний діяч Карпатської України).

Наступні розпорядження голови ОДА про перейменування топонімів у рамках «декомунізації» буде підписано найближчим часом.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах