7039
21:32 6.092018

Депутати Берегова проти несанкціонованої торгівлі та за підвищення стипендій обдарованим дітям

Політика 1697

Сьогодні, 6 вересня, провели засідання 34 сесії Берегівської міської ради VII скликання. На початок пленарного засідання зареєстувалося 19 депутатів. Цього разу на розгляд депутатського корпусу винесли 38 питань порядку денного.

Sequence 02.Still001Спочатку, до присутніх звернувся Євген Калитич керівник Берегівського відділу поліції з роз’ясненням та відповідями щодо попередніх депутатських звернень направлених на адресу його установи. Він розповів про численні спроби проїзду великогабаритного транспорту вулицями міста не дивлячись на заборону і як результат – 1163 постанови на водіїв та штрафи, загальною сумою у 294 тис грн. Працівниками поліції складено 82 протоколи через керування у стані алкогольного чи наркотичного спяніння.

Крім того, керівник поліції поінформував пристуніх про хід розслідування навмисного вбивства особи ромської національності, що трапилося 1 липня 2018 року. На даний час злочин не розкритий, але Євген Калитич переконує, що поліція спільно з іншими підрозділами активно займаються слідством.

Трдиційно, кожен депутат мав можливість підняти турбуюче його питання та звренутися до колег задля підтримки. Народні обранці погодилися з пропозицією щодо важливості врегулювання питання вуличної торгівлі, яке наразі в Берегові постає досить гостро. В центрі міста розвернули несанкціонований базар, який псує як вид центральної площі, так і зовсім не відповідає санітарно-гігієнічним нормам, адже продукцію там продають просто з газет, розстелених на бруківці.

Депутати заслухали звіт про виконання міського бюджету за І півріччя 2018 року. Таким чином, бюджет міста перевиконаний на 3 млн 300 грн, але кредиторської заборгованості немає, всі програми профінансовані у повному обсязі. Заборгованість є тільки по видатках, які фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету на пільги та субсидії – це 3 млн 600 тис грн.

Разом з тим, депутати погодили містобудівну документацію, яка розроблялася біля двох років, внесення змін до програм «Турбота» та «Профілактики злочинності на території міста Берегово».

Народні обранці проголосували «за» внесення змін до програми «Обдарованість», метою якої є підтримка дітей та молоді для досягення високих успіхів у навчанні та науково-дослідницькій діяльності. Щороку 5 дітей отримують стипендію в розмірі 1,5 тис грн, яку тепер підняли до 3 тис грн. Крім того, депутати погодили й підвищення педагогічної премії імені Гізелли Дравої з 5 до 10 тис грн.

Чимало питань порядку денного стосувалися затвердження проектів землеустрою, відведення ділянок у власність шляхом викупу та безоплатно. Всі ці питання прийняли пакетом, за декількома винятками.

На цьому депутати завершили роботу, проте домовились зустрітись на позачерговій сесії задля погодження важливого питання будівництва лікарні, для розгляду якого ще не підготували необхідних документів.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
Всі новини