7310
14:22 10.102018

На ужгородській Театралці зібралися протестувальники

Політика 2723

IMG_20181009_161256Голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько в день акції зустрівся з головою облдержадміністрації Геннадієм Москалем, ознайомивши його з метою, завданнями та вимогами акції. Для отримання міжнародної підтримки були надіслані листи профспілкам сусідніх країн – Словаччини, Румунії, Угорщини, Польщі.

На площі Театральній відбувся заключний етап акції  в центрі міста Ужгорода, де зібралося близько тисячі учасників – профактивістів, представників громадських організацій, що підтримують профспілки, мешканців обласного центру. Біля пішохідного мосту було облаштовано намет із символікою профспілок, де усі бажаючі могли отримати звернення учасників акції з вимогами профспілок.

В руках учасників акції гасла: «Усім педагогічним працівникам – рівні умови праці», «Ні! – ліквідації медичних закладів! «Ні! – звільненню медичних працівників!», «Ні! – збагаченню нафтових і газових олігархів – за рахунок працівників культури!», «Субвенцію і дотацію – на оплату праці освітянам!», «Ні!! – медичним реформам за рахунок медиків!», «СТОП! – вірусу свавілля!» та інші. На відкритті акції прозвучав Гімн Федерації профспілок України.

IMG_20181009_160037

Як наголосив під часвиступу голова облпрофради Володимир Фленько, профспілки обурені різким погіршенням життєвого рівня населення, урядовими рішеннями про підвищення цін на природній газ на вимогу МВФ, тарифів на електроенергію, водо – і теплопостачання, житлово – комунальні послуги. «Пробуксовують» урядові реформи в охороні здоров’я, освіті, пенсійному забезпеченні. Країну охопила корупція, масовим стала рейдерство через суди. Зокрема, намагаючись отримати будівлю профспілок на площі Народній, 5, Закарпатський обласний окружний адміністративний суд приховав той факт, що у 2011 році згідно розпорядження Кабінету Міністрів України йому вже було передано в оперативне управління триповерхову будівлю по вулиці Другетів, 91 корисною площею понад 2 тисячі квадратних метрів.

На зібранні було прийнято звернення учасників акції, яке надіслано Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, роботодавцям.

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

43654225_2388730214477528_6914869802934730752_n

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах