7318
19:25 10.102018

Голова Закарпатської обласної ради бере участь у Третій німецько-українській конференції партнерства між містами

Політика 2689

Сьогодні, 10 жовтня у м. Фрайбург-у-Брайсгау, Німеччина, розпочала роботу «Третя німецько-українська конференція партнерства між містами» у рамках проекту «Партнерствa з містами України».

de1Участь у її роботі беруть представники Федерального міністерства економічної співпраці і розвитку Німеччини, Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні, Сервісної служби «Міста в Єдиному Світі», відділу комунікацій і діалогу програми«U-LEAD з Європою», дипломати, науковці.

Серед учасників – голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, начальник управління з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародних та регіональних зв’язків обласної ради Василь Маковський, представники територіальних громад обох країн та інші. Загалом форум зібрав 167 учасників із 81 громади Німеччини та України.

Відкрив захід Мартін Горн, обербургомістр міста Фрайбург.

На форумі йдеться про розвиток співробітництва між територіальними громадами двох держав, презентація кращих практик співпраці.

Закарпатська область  – єдина в Україні, яка має найдовшу – 17 -річну співпрацю з німецьким округом Верхня Франконія.

У 2017 році  патнерами реалізовано проект «Підвищення кваліфікації лікарів та психіатрів із Закарпатської області» у рамках програми «Пакет швидкого запуску – Україна» проекту «Партнерство з містами України» німецького некомерційного товариства «EngagementGlobal»/Сервісної служби «Громади в єдиному світі», що діє за дорученням та фінансової підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Упродовж двох днів працюватимуть панельні дискусії із питань: співпраця заради розвитку в Україні та з Україною, виклики при співпраці заради розвитку, реалізація партнерської роботи, участь громадян у місцевому самоврядуванні – досвід України.

У фахових доповідях та панельних дискусіях буде детально розглянуто та висвітлено розвиток та поточний стан німецько-української партнерської роботи, а також обговорення результатів реалізації проекту «Партнерство з містами України», досягнутих  з жовтня 2015 року до жовтня 2018 року та ідеї для майбутньої співпраці.

Учасники форуму матимуть змогу ознайомитись із Шварцвальдською енергоефективною громадою, Green Industry Park Freiburg (зелений промисловий парк Фрайбурга), Модельний район Вобан.

Прес-служба облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини