7620
14:36 6.112018

Генпрокурор України пообіцяв подати у відставку

Політика 1797

Виступаючи з промовою у Верховній Раді, Юрій Луценко зазначив, що тимчасова слідча комісія щодо розслідування справи про вбивство радника мера Херсона і активістки Катерини Гандзюк буде неефективною.

“Організаторам ТСК потрібен не результат. Їм потрібен піар для боротьби за владу. Я говорю речі, які ніколи ще не казав, але я маю за важливе їх сказати… Сьогодні звинувачують не тих, хто вбив Гандзюк і затриманий національною поліцією, а тих, хто по думці слідчого не вказує на потрібного їм замовника. Це все боротьба за владу”, – додав він.

“Щоб не було сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку президенту України, і ви в парламенті маєте розглянути це питання. Прошу зробити це цього тижня”, – сказав він.

Генпрокурор заявив, що не може допустити “двовладдя в країні, коли правоохоронну систему знищують бездоказово, навіть за розкритий злочин”.

“Як глава правоохоронної системи сьогодні подам заяву, а вам вирішувати, чи Мустафа Найєм (нардеп) буде керувати слідством і встановлювати з екранів телевізора винних, чи правоохоронні органи, які несуть за це кримінальну відповідальність”, – сказав Луценко.

Крім того він зазначив, що на даний час у слідства є 12 підозрюваних у замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк і напередодні “піарники на крові” злили інформацію про одного з них у ЗМІ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах