7858
14:31 8.122018

Ключові моменти грудневої сесії Ужгородської районної ради

Політика 4540

7 грудня відбулася двадцять дев’ята сесія Ужгородської районної ради. Із 36 членів депутатського корпусу у роботі сесії взяли участь 30 народних обранців. На порядку денному було багато важливих питань, що стосувалися підсумків поточного року, а також планів на наступний 2019 рік. Розпочалася сесія на мажорній ноті – привітанням «Почесних громадян Ужгородщини». З нагоди Дня місцевого самоврядування, за визначні особисті заслуги у соціально-економічному та культурному розвитку Ужгородського району, активну громадську діяльність звання отримали Гіді Ендре Ференцович – знаний митець нашого краю, художник, майстер художньої кераміки та Підгорна Марія Петрівна – заступник головного редактора комунального підприємства «Газета «Вісті Ужгородщини» та одна з найвідоміших персон журналістики Ужгородщини. Ряд депутатів районної ради теж були відзначені грамотами вдячності керівництвом Ужгородщини за їхню постійну турботу над жителями району.

Як відомо, нещодавно в Ужгородському районі збудували Соловківську загальноосвітню школу. Все це стало можливим завдяки благодійному фонду «Метадідомі» (Нідерланди) та співфінансуванню районної ради. Відтак, керівника цього фонду пана Йоакоба Коппенаала було нагороджено відзнакою Закарпатської обласної ради та обласної державної адміністрації «За розвиток Закарпаття».

До привітань долучилася і Ужгородська районна державна адміністрація, зокрема, голова РДА Кинєв Еріка Петрівна подякувала головам сільських громад району за їх роботу та побажала сил, наснаги та терпіння у вирішенні питань, що стосуються їхньої компетенції.

По завершенні урочистої частини депутати перейшли до питань порядку денного, внесли зміни до вже діючих програм, затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок на території Галоцької та Пацканівської сільських рад.

Підтримали депутати і наступні питання: «Про затвердження Статуту комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Ужгородської районної ради» (у новій редакції)», «Про районну Програму щодо запобігання надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019-2022 роки», «Про Програму мобілізаційної підготовки Ужгородського району на 2019 рік», Про Програму соціально-економічного і культурного розвитку району на 2019-2020 роки», «Про Програму розвитку малого і середнього підприємництва в районі на 2019-2020 роки», «Про внесення змін до рішення районної ради від 16.11.2018 р. №434 «Про районну Програму розвитку місцевих автомобільних доріг загального користування на період 2018-2020 років», «Про Програму розвитку комунального некомерційного підприємства «Ужгородський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги Ужгородської районної ради» на 2019-2022 роки», «Про районну Програму розвитку і функціонування закладів дошкільної освіти на 2018-2022 роки».

Депутати районної ради прийняли і основний фінансовий документ на 2019 рік – бюджет Ужгородського району.

Підсумком роботи сесії стало привітання присутніх народних обранців дитячим гуртком «Умілі ручки» с. Сторожниця. Маленькі майстрині презентували їм власноруч зроблене печиво у формі янголят, яке оздобили в українських національних кольорах.

Юрій КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Всі новини