7943
13:05 17.122018

Геннадій Москаль заявив, що антиугорські борди на Закарпатті замовили лідери «Єдиного центру»

Політика 1584

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль озвучив подробиці справи щодо провокаційних антиугорських бордів із зображеннями лідерів ГО «Товариства угорської культури Закарпаття» та надписом «Зупинимо сепаратистів». Нагадаємо, ці борди були нелегально наклеєні в чотирьох районах області у ніч на 20 жовтня цього року.

«Макети бордів розроблялися в Мукачеві в одному з рекламних агентств, яке очолює 31-річна мешканка міста Рената М., – повідомив Геннадій Москаль. «Власниця агентства побоялася друкувати цю провокацію в самому Мукачеві, тому замовила виготовлення бордів на поліграфічному підприємстві в Ужгороді. Вона відправила макети виконавцю електронною поштою через файлообмінник і розрахувалася за друк електронним платежем на карту «Приватбанку». Ці докази задокументовані слідчим шляхом» – інформує губернатор.

«А тепер головне – рекламне агентство, яке очолює Рената М., багато років тісно співпрацює з партією «Єдиний центр», воно друкувало зовнішню рекламу кандидатів цієї партії на парламентських виборах 2012 і 2014 років, а також на місцевих виборах 2015 року. Ми вже з’ясували, що саме це агентство під час виборчої кампанії в жовтні 2015 року надрукувало фейкові звернення від мого імені, яке розповсюджували в конвертах із логотипом «Блоку Петра Порошенка» та зворотною адресою облдержадміністрації по всій області. У ніч на 25 жовтня 2015 року, за кілька годин до голосування, були затримані охоронці супермаркету Балог «Барва», котрі розносили цю «агітпродукцію» по Мукачеву» – розповів Геннадій Москаль на своєму сайті.

І за його словами це ще не все. «Минулого місяця це ж агентство друкувало й інші антиугорські борди – із зображеннями мене та депутата обласної ради від «ТУКЗ» Ілдіко Орос на фоні угорського тотемного птаха турула й надписом «Подолаємо фашизм разом». Один із цих бордів був наклеєний у ніч на 22 листопада в Іршавському районі. Під час обшуку в рекламному агентстві знайшли чернетку із зображенням борду й кількома варіантами надпису до нього. Кінцевий варіант – «Подолаємо фашизм разом» – був позначений олівцем. Крім того, в ході обшуку виявили платіжний документ за роботу з підписом нардепа Івана Балоги, а на комп’ютері власниці агентства ще кілька макетів бордів – як із моїм зображенням, так і антиугорського змісту, які мали бути запущені в роботу найближчим часом» – повідомив голова ОДА.

Також на його думку «те, що сімейне фінансово-політчине утворення Балог «Єдиний центр» займається відвертими провокаціями, відомо всім, хто цікавиться політикою на Закарпатті. Дивно інше – що зараз ця маргінальна партія взялася розпалювати на Закарпатті міжнаціональну ворожнечу й діє в унісон із російськими спецслужбами. А нардеп від мажоритарного округу № 73, значна частина електорату якого становлять етнічні угорці, замовляє й розклеює на Закарпатті антиугорські борди. Я впевнений, що оцінку його діям (як і його партії) дадуть виборці. А власниця рекламного агентства відповість за статтею 161 кримінального кодексу – «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах