7998
14:45 26.122018

Воєнний стан завершився у 10 областях України

Політика 1954

Сьогодні, 26 грудня, о 14:00 завершилася дія режиму воєнного стану, який був запроваджений у десяти областях України. Про припинення воєнного стану повідомив Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради нацбезпеки та оборони.

Міністру оборони, начальнику Генерального штабу ЗСУ, міністру внутрішніх справ було доручено поінформувати про те, що було зроблено й наскільки зараз підвищилися можливості України. Голови обласних адміністрацій, на які поширювалася дія воєнного стану, також мають це зробити.

«Чому мною приймається рішення зараз його не продовжувати? Тому що ми маємо дві загрози: з одного боку — прямої воєнної агресії (і ми сьогодні набагато більше готові для відсічі цієї агресії), а з іншого боку — наступ на демократичні права та свободи громадян, де я як президент є гарантом їхнього дотримання,, зокрема й права вибору. Захист демократії для мене не менш важливий, ніж захист суверенітету та територіальної цілісності», — наголосив президент.

Нагадаємо, що згідно з указом президента, воєнний стан запроваджували терміном на 30 діб з 14 години 26 листопада 2018 року. Він діяв у Миколаївській, Одеській, , Херсонській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Вінницькій, Сумській, Харківській та Чернігівській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах