8084
17:21 31.012019

Два неподоланих вето та оновлена газета «Ужгород». ФОТО, ВІДЕО

Політика 2808

Сьогодні, 31 січня, відбулася позачергова ХХXIІІ сесія міської ради VІІ скликання. В сесійній залі зареєструвалося 22 депутати.

На порядку денному в міських обранців було усього три питання.

Найперше – земельне. Мова «Про пункт 5 рішення ХХХІІ сесії міської ради VІІ скликання 18.01.2019 № 1406 «Про надання згоди на складання технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки натурі (на місцевості)».

Йдеться про зміну конфігурації земельних ділянок на вулиці Володимирській. Ще тоді з’ясувалося, що внаслідок такої зміни виникне накладання на суміжну земельну ділянку на вулиці Миколи Баб’яка, на яку ще у 2016 році рішенням міської ради було надано дозвіл учаснику бойових дій на розробку землевпорядної документації. Щоб не були зачеплені права цього громадянина, міський голова наклав вето на рішення міської ради і виніс це питання на повторний розгляд сесії міської ради.

Тож нині, на позачерговій сесії, міські обранці не подолали вето міського голови. А це фактично означає, що дозвіл на зміну конфігурації земельних ділянок не підтриманий. Тож виконувати роботи по цьому проекту поки не будуть.

Наступне рішення – «Про пункт 1.5 рішення виконкому 16.01.2019 № 11 «Про поштові адреси». Варто зазначити, що це рішення виконком прийняв 16 січня. Мова про присвоєння поштової адреси на проектовану будівлю гаража на вулиці Василя Комендаря. Утім міський голова зупинив це рішення виконкому, оскільки, згодом було встановлено, що запроектована будівля буде розміщена безпосередньо на мережах водовідведення (у т.ч. на 2 каналізаційних люках), які забезпечують життєдіяльність багатоквартирного будинку за адресою вулиця Василя Комендаря,78, що є прямим порушенням будівельних норм і правил. Тож і це вето міського голови депутати не подолали.

Ну і на завершення сесії, до порядку денного включили питання, щодо функціонування газети «Ужгород». Нагадаємо, що це видання перестало бути комунальним та пройшло процес роздержавлення.

Зокрема в проекті рішення йдеться про угоду між цією газетою та міською радою. Майже одноголосно, депутати внесли зміни до договору про зміну засновника та збереження назви, цільового призначення, мови і тематичної спрямованості газети «Ужгород».

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини