8137
15:14 11.022019

Берегівські депутати погодили встановлення туристичного збору в межах міста

Політика 3239

Таке рішення прийняли депутати під час 39-ї сесії Берегівської міської ради VII скликання. На початок пленарного засідання зареєструвалося 18 народних обранців, тож вони могли приступити до розгляду питань порядку денного та депутатських звернень.

З самого початку роботи сесії до депутатів звернулася керівник Берегівського центру первинної медико-санітарної допомоги Руслана Гедєш та зачитала свій звіт щодо співфінансування програми пільгових медикаментів, які отримують жителі міста згідно положень медичної реформи. Так, лікарями практики сімейної медицини виписано 1075 пільгових рецептів. Крім того, понад 150 тис грн було використано на безкоштовне зубопротезування ветеранів війни та пільгових категорій населення.

У свою чергу, депутати попросили керівника некомерційного підприємства врахувати їхнє бажання створити нову структуру спільної сумісної власності районної та міської ради, щоб фінансування програм продовжилося й далі. Народні обранці винесуть це питання на розгляд сесії вже у квітні поточного року.

Першим питанням порядку денного був звіт керівника Берегівської місцевої прокуратури Володимира Жилкіна. Він повідомив депутатів, про рівень злочинності на Берегівщині. Наразі на 10 тисяч населення припадає 70 правопорушень, що є одним із найнижчих показників в області протягом 2018 року. Зменшилася кількість злочинів вчинених неповнолітніми – цього року їх усього 33, а у 2017 – 51 злочин. В Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 1049 кримінальних правопорушень, у 2107 – на 20 більше, серед них 15 особливо тяжких правопорушень. По закінченню доповіді депутати звернулися до прокурора з проханням посилити роботу у сфері обігу наркотичних засобів та нелегального ігрового бізнесу.

На розгляд депутатів подали й проект рішення «Про виконання міського бюджету за 2018 рік» – по доходах у загальній сумі 283 млн грн, по видатках 284 млн грн, у тому числі по спецфонду 43 тис грн. Разом з тим, Берегово отримало субвенцію на суму 131 млн грн. Податків та зборів, обов’язкових платежів на території міста зібрано 152 млн 441 тис.

Депутати погодили й встановлення ставки туристичного збору на території Берегова на 2019 рік. Відтак, ставка туристичного збору за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі) становить 0,25 відсотка для кожного туриста від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року для однієї особи. Відтак депутати звернулися до очільника поліції Берегова, Євгена Калитича, задіяти дільничних інспекторів та проводити оперативні заходи щодо притягнення до відповідальності нелегальних орендодавців згідно з чинним законодавством задля збереження добросовісної конкуренції в туристичній сфері та підтримання вчасного надходження зборів у міський бюджет.

Крім того, народні обранці погодили інвестиційну програму ТОВ «Водоканал Карпатвіз» на 2019 рік, Програму економічного та соціального розвитку м. Берегове на 2019 рік, статут комунальної установи «Міський інклюзивно-ресурсний центр» та чимало земельних питань.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах