8222
08:52 25.022019

На Закарпатті покращився процес інформування краян про діяльність місцевих органів виконавчої влади

Політика 3227

На розгляд депутатів Закарпатської обласної ради підготовлено проект рішення «Про хід виконання Програми підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики та впровадження реформ на 2016 – 2019 роки».

Звіт про виконання програми заплановано затвердити у ході 14-ої сесії облради. Відповідальний виконавець – департамент економічного розвитку і торгівлі ОДА. Документ завчасно опублікований на сайті облради.

У пояснювальній записці зазначено, що завдання Програми є: забезпечення відкритої діяльності органів виконавчої влади з питань фінансової децентралізації, формування фінансово спроможних територіальних громад, впровадження реформ у всіх галузях та сферах діяльності та ефективної реалізації реформ на місцевому рівні, у т.ч. з урахуванням змін до бюджетного, податкового законодавства, нової концепції міжбюджетних відносин та підвищення самостійності місцевих бюджетів; проведення роз’яснювальних заходів з питань реалізації відповідно до законодавства програм соціально-економічного розвитку області з охопленням широкої аудиторії як працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, працівників бюджетних установ, так і громадян.

Серед заходів – надання оперативних консультацій, обговорення актуальних питань по впровадженню реформ та соціально-економічного розвитку області за участю фахівців; забезпечення комп’ютерно-технологічної, матеріально-технічної і фінансової бази структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, супровід програм розвитку; матеріальна підтримка працівників місцевих органів виконавчої влади.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, становив 62600,0 тис грн, з обласного бюджету передбачалося виділення коштів у загальній сумі 19400,0 тис грн. Фактично за результатами звітного періоду з обласного бюджету було виділено 12087,9 тис грн (або 62,3%), касові видатки за звітний період склали 12084,0 тис грн.

В інформації також зазначено, що у 2018 році основним результатом реалізації програми стало, зокрема, оновлення парку комп’ютерної техніки, придбання витратних матеріалів до офісної та оргтехніки структурних підрозділів облдержадміністрації, сучасне інформаційно-технічне забезпечення діяльності органів влади, а також проведення семінарів, конференцій, нарад, навчань, практикумів, круглих столів з актуальних питань застосування законодавства, з впровадження реформ у різних галузях діяльності.

Відтак, із застосуванням сучасної комп’ютерно-технологічної бази налагодився зворотній зв’язок щодо співпраці місцевих державних адміністрацій, їх структурних підрозділів, органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади з підприємствами, установами, організаціями та громадянами області у процесі реалізації державної регіональної політики. Враховувалась думка громадськості у вирішенні завдань соціально-економічного і культурного розвитку територій. Покращився процес інформування жителів області про діяльність місцевих органів виконавчої влади.

Прес-служба Закарпатської облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах