8255
15:35 28.022019

Чергова, XXXIV сесія Ужгородської міської ради відбулася. ФОТО, ВІДЕО

Політика 2155

Останній день зими 2018/2019 року став днем чергової сесії Ужгородської міської ради. На порядок денний було винесено досить багато питань (59).

Звичайно, були питання, які торкалися надзвичайно важливих проблем функціонування нашого міста. До таких можемо віднести наступні: «Звіт про виконання бюджету м. Ужгорода на 2018 рік»; «Про програму мобілізаційної підготовки м. Ужгород на 2019 рік»; «Про надання грошової допомоги малозабезпеченим мешканцям міста»; «Про зміни до Програми додаткових гарантій соціального захисту громадян на 2019 рік»; «Про зміни до Програми діяльності медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» на 2019 рік»; «Про Програму безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування пільгової категорії населення м. Ужгород на 2019-2020 роки»; «Про Програму встановлення автономного електричного опалення у м. Ужгород на 2019 рік»; «Про зміни до Програми капітального ремонту житлового фонду у м. Ужгород на 2018-2022 роки»; «Про зміни до комплексної Програми відновлення історичного центру м. Ужгорода на 2017-2020 роки»; «Про зміни до Програми реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення міста Ужгород на 2017-2020 роки»; «Про зміни до Програми благоустрою міста Ужгород на 2018-2022 роки»; «Про зміни до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств на 2018-2020 роки»; «Про зміни до Програми розвитку туризму та формування позитивного інвестиційного іміджу м. Ужгород на 2018-2022 роки»; «Про зміни до бюджету міста Ужгород на 2019 роки» тощо. Всі ці питання практично не викликали дискусій та були підтримані одноголосно чи абсолютною більшістю депутатів.

Також кілька питань на порядку денному стосувалися безпосередньо функціонування та цьогорічних фінансових дотацій окремим структурним підрозділам Ужгородської міської ради та адміністрації. Серед них були і кадрові питання.

Депутатський корпус підтримав і ряд критичних зауважень до порядку денного. До прикладу, при розгляді 28 питання «Про методику розрахунку орендної плати за майно територіальної громади міста Ужгород, яке передається в оренду та пропорції їх розподілу» народні обранці внесли слушну пропозицію – залишити кошти отримані комунальними підприємствами міста (ДНЗ та ЗОШ) за оренду на балансі навчального закладу для того, щоб вони пішли на вирішення їхніх поточних проблем (ремонт, придбання необхідних меблів тощо).

Значно оживилася робота депутатського корпусу у другій половині роботи сесії, адже традиційно це блок земельних питань. Майже половина питань стосувалася довгострокової оренди чи продажу земельних ділянок у межах міста. Тут депутати досить оперативно справилися із поставленими перед ними завданнями.

На завершення сесії кілька голів депутатських комісій виявили бажання відзвітувати про свою роботу своїх комісій за минулий, 2018 рік. Зокрема, це депутати – Олеся Афанасьєва (Комісія з питань регулювання земельних відносин, містобудування та архітектури), Віталій Готра (Комісія з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та оподаткування) та Микола Сюсько (Комісія з питань законності, регламенту, депутатської етики та регуляторної політики). Інші керівники депутатських комісій мають відзвітувати протягом найближчого часу.

Юрій КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді розшукали маленького хлопчика
16:55
На Мукачівщині обрали запобіжні заходи двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та боєприпаси
16:27
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» закликає перевіряти інформацію про застосування графіків відключення електроенергії
16:03
Відбувся чемпіонат Закарпаття з класичних шахів
15:45
Майже 19 тисяч компаній переїхали по Україні від початку повномасштабної війни
15:31
Віктор Микита у Будапешті зустрівся із представниками Державного самоврядування українців Угорщини та лідерами української громади
15:11
Меморіальний парк села Чома ознайомлює школярів з життям древніх угорців
14:56
В Ужгороді поліція затримала зловмисника, який посеред вулиці пограбував чоловіка
14:38
У рідних стінах ужгородські «Карпати» досягли максимального результату
14:03
На Виноградівщині квітне величезна поляна диких орхідей
13:43
Всі новини