8295
10:07 7.032019

Павло Клiмкiн пропонує збільшити перехідний період освітнього закону для нацменшин Закарпаття

Політика 1886

Про необхiднiсть збiльшити до 5 рокiв перехiдний перiод для впровадження положень закону про освiту про мови навчання представникiв нацменшин заявив мiнiстр закордонних справ України Павло Клiмкiн

Глава МЗС пiдкреслив, що жодна країна НАТО не може використовувати Альянс для вирiшення двостороннiх питань, повідомило Сьогодні.

Аби угорська нацменшина Закарпаття почувала себе «повнiстю вдома» i вiдчувала опiку України, потрiбно припинити процес її обмеження, оскiльки «вони живуть в анклавi без належних знань української i ми їм в цьому повиннi допомогти»

Клiмкiн впевнеий, що потрiбно змiнити методику вивчення української мови, викладання ряду предметiв українською мовою i навчання педагогiв.

Він пропонує збiльшити перехiдний перiод для реалiзацiї мовної статтi законiв про освiту до 5 рокiв.

«За два роки ми його виконати не зможемо», – констатував глава МЗС.

Клiмкiн також заявив, що в iншому випадку, вказуючи на Росiю, вiдбуватиметься спекулювання на законi й роздмухування емоцiй на цьому ґрунтi.

«Це НАТО пiдтримує, але в той же час ми не хочемо зробити угорцiв менше угорцями. Це важливе питання їх нацiональної iдентичностi i важливе питання, яким чином вони одночасно можуть бути хорошими громадянами України i одночасно угорцями за нацiональну iдентичнiсть. Ми цiєї мети повиннi досягти. i позицiя НАТО завжди була дуже чiткою”, – пiдкреслив Павло Клiмкiн.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах