8303
18:05 7.032019

Кандидат у президенти відвідав «Товариство угорської культури Закарпаття»

Політика 3441

Сьогодні, 7 березня, до Ужгорода завітав кандидат у президенти України Юрій Бойко (партія «За Життя»). Зранку він відвідав офіс ГО «Товариство угорської культури Закарпаття», де провів зустріч з головою ГО «ТУКЗ» народним депутатом України Василем Брензовичем, заступником голови ГО «ТУКЗ», першим заступником голови Закарпатської обласної ради Йосипом Борто, Ласло Зубаничем, головою УМДС та іншими представниками громадської організації.

За підсумками зустрічі голова ГО «ТУКЗ» Василь Брензовичрозповів «Карпатському об’єктиву»: «Всі ми знаємо, що йдуть президентські вибори. ГО «ТУКЗ» та УМДС прийняла рішення не підтримувати жодного з претендентів на президентський пост у першому турі. Але ми відкриті до розмов з усіма кандидатами у Президенти. І сьогодні першим був у нас, і ми мали розмову з Юрієм Бойко. Ми погодились з тим, що ті закони, які були прийняті Верховною Радою у гуманітарній сфері звужують права національних меншин і призводять до нестабільності в нашій державі. Це потрібно змінити. Також мова йшла про подвійне громадянство. Ми вважаємо, і Юрій Бойко з нами погоджується, що це не заборонено законодавством України. І ці всі речі, які піднімалися у пресі та деякими політиками щодо українців з подвійним громадянством були незаконними… Окрім того, говорили, що Закарпаття є прикордонним краєм, і якщо ми дійсно серйозно думаємо про інтеграцію в Євросоюз, тоді потрібні дуже великі капіталовкладення у пункти перетину кордону, дороги та іншу транспортну інфраструктуру.

Отож чекаємо на перший тур, а після його закінчення будуть інші обставини, і можливо ми приймемо інше рішення. Головне щоб вибори пройшли чесно, і громадяни України змогли демократично висловити свою волю»– зазначив народний депутат.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини