8560
22:33 8.042019

Депутати від Іршавщини порушили ряд актуальних питань, що турбують мешканців регіону

Політика 1601

Крайові парламентарі турбуються про здоров’я краян, дошкільні та музейні заклади.

Депутатські запити стали дієвим інструментом у роботі обласних обранців із вирішення нагальних проблем, що турбують закарпатців. Так, у сесійній залі, під час 14-ї сесії облради активно озвучували свої запити крайові парламентарі. Усі – спрямовані на ефективне вирішення окремих питань задля покращення життя краян, їх добробут та здоров’я.

Так, депутат Петро Добромільський вніс два усні запити. Один – щодо передбачення фінансування у сумі 150 тисяч гривень на виготовлення септика Білківському дошкільному навчальному закладу, що в Іршавському районі. Петро Петрович озвучив стурбованість вихователів та батьків малечі щодо відсутності такої важливої споруди на території садочка. Адже мова йде, насамперед, про дотримання санітарно-гігієнічних правил.

Інший запит депутата, звучав повторно та стосувався виділення 1,5 млн грн для виготовлення свердловини із забезпечення жителів села Дубрівка Іршавського району питною водою. Депутат наголошує, що оскільки неподалік села знаходиться районне сміттєзвалище, вочевидь ґрунтові води насичені забруднюючими речовинами. Відтак, вода у колодязях не є придатною для вживання.

Депутат Михайло Станко в усній формі звернувся стосовно забезпечення необхідного фінансування з обласного бюджету хворих закарпатців на муковісцидоз. Мова йде про важке невиліковне захворювання, яке потребує щоденної терапії.
В іншому запиті депутат піднімає питання про виділення коштів з обласного бюджету для облаштування території унікальної пам’ятки ковальського ремесла – єдиного у Європі діючого «народного» музею-кузні «Гамора», розміщеного у селі Лисичово Іршавського району.

Відповідно до інформаційних джерел, кузня була заснована наприкінці ХІХ ст.. Конструкція кузні є аналогічною до таких кузень, які знаходяться в Німеччині та Словаччині.

Згадані запити підтримані депутатським корпусом та направлені на розгляд у відповідні інстанції для позитивного вирішення.

Прес-служба Закарпатської облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах