8870
17:10 30.052019

Про що дискутували та голосували на 36-й сесії Ужгородської міської ради

Політика 2787

Сьогодні, 30 травня відбулася чергова тридцять шоста сесія Ужгородської міської ради. Традиційно питань порядку денного було багато і теж традиційно багато з них стосувалися питання приватизації чи довгострокової оренди земельних ділянок на території міста.

Перед початком розгляду питань порядку денного сесії Ужгородської міської ради міський голова Богдан Андріїв привітав та відзначив кращих танцюристів та спортсменів нашого міста, а також їх тренерів.

Так, грамотами міської ради нагородили хореографів-педагогів «Студії сучасного танцю «Бліц» Каріну Пфайфер, Каріну Дичку та новоспечених танцюристів-чемпіонів на чемпіонаті світу з сучасної хореографії 17-й IDF World Dance Championship у хорватському місті Пула. Особливу подяку міський голова висловив також керівнику «Бліцу» Олені Камінській. Пані Олена підсумовуючи успіхи своїх вихованців зазначила: «Уявіть собі скільки важкої і щоденної праці у цих перемогах! Ми дуже раді з цих перемог. Уявіть собі – 7 золотих медалей на чемпіонаті світу!».

Отримав грамоту від Ужгородської міської ради і голова Закарпатської федерації Шидокан-карате Михайло Годинець за вагомий внесок у розвиток спорту, пропаганду активного і здорового способу життя та з нагоди перемоги на Професійному турнірі з кікбоксингу в м. Токіо (Японія).

Також за високі досягнення на чемпіонаті України з бойового самбо грамотою міської ради нагородили президента громадської організації «Ужгородська федерація Єдиноборств» Євгена Молнара, тренера збірної Закарпатської області з бойового самбо Олександра Дорогіна та членів збірної Закарпатської області з бойового самбо.

За високі досягнення на 25-ому Кубку світу з кікбоксингу у Будапешті (Угорщина) грамотами міської ради нагородили й спортсменів спортивного клубу «Korolovych team».

Одразу після привітань до всіх присутніх звернувся активіст Павло Федака, який публічно звинуватив міського голову у лобіюванні ряду питань, які стосуються земельного фонду міста, зокрема, у центральній частині Ужгорода (район площі Ш. Петефі). Він та ряд інших активістів протягом засідання сесії кілька разів публічно демонстрували свою незгоду та активну громадянську позицію, а також вимагали розслідування цього та ряду інших питань правоохоронними органами.

Щодо важливих рішень, які були позитивно проголосовані депутатами Ужгородської міської ради, то народні обранці підтримали зміни до «Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2018-2022 роки». Зміни пов’язані з системою фінансування в рамках реформи галузі охорони здоров’я. Позитивне голосування було також за «Статут комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Ужгородської міської ради» у новій редакції. Іншим рішенням затвердили міську «Програму сімейної, ґендерної політики, запобігання та протидію домашньому насильству і торгівлі людьми на 2019-2020 роки».

Зміни внесли народні обранці і до «Програми підтримки діяльності інститутів громадянського суспільства міста соціального спрямування», зокрема, для сприяння діяльності 12-ти громадських організацій соціального спрямування. Також підтримку знайшла «Програма інвентаризації та паспортизації об’єктів культурної спадщини Ужгорода на 2019 – 2021 роки», яких у нашому місті майже 450.

Але, поряд з цим, було відхилено питання зміни місця розташування монументу жертвам Голодомору «Свіча пам’яті» – із набережної Незалежності (біля медичного факультету УжНУ), на вулицю Тиху (підніжжя Кальварії). З цього питання вже подавалася електронна петиція, яка набрала необхідну кількість голосів, а також з ініціативи міськради проводилися публічні консультації, де краще розташувати пам’ятник. Відхилено було також питання повернення Ужгородським національним університетом культового майна, що знаходиться на вулиці Капітульній єпископату УГКЦ.

Депутати заборонили продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території міста з 23.00 год. до 07.00 год. щоденно, враховуючи вихідні та святкові дні.

Були також внесені зміни до ряду міських програм. Зокрема, у «Програму капітального ремонту житлового фонду на 2018-2022 роки», «Програму охорони навколишнього природного середовища міста Ужгорода на 2018-2022 роки», «Програму підготовки до продажу земельних ділянок на 2018-2022 роки» тощо.

На сесії Ужгородської міської ради внесли зміни та доповнення до порядку встановлення вивісок в місті Ужгород, затвердженого рішенням сесії міської ради 22 липня 2011 року.

Юрій КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах