8892
21:22 31.052019

Депутати Ужгородської районної ради звернулися до Президента України та Кабінету Міністрів

Політика 2056

Тридцять перша сесія Ужгородської районної ради збіглася з останнім днем весни – 31 травня. На розгляд депутатському корпусу було представлено понад двадцять питань порядку денного.

Народні обранці одноголосно підтримали ряд важливих рішень для повноцінного функціонування державних закладів та установ району. До прикладу, схвалення отримали рішення – «Про внесення змін до рішення районної ради від 16.11.2018 року № 451 «Про Програму забезпечення лікарськими засобами безоплатно і на пільгових умовах у разі амбулаторного лікування окремих груп населення району та за певними категоріями захворювань на 2018-2021 роки», «Про внесення змін до рішення районної ради від 16.11.2018 року №437 «Про Програму «Турбота» на 2019 рік», «Про внесення змін до рішення районної ради від 16.10.2015 року № 634 «Про Районну цільову програму «Власний дім» на 2016 – 2020 роки» (зі змінами від 05.01.2016 р., 29.07.2016 р., 01.12.2017 р., 12.07.2018 р., 16.11.2018 р.) », «Про Програму приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища Ужгородського району на 2019-2020 роки та перелік об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації», «Про внесення змін до рішення районної ради від 16.11.2018 р. №439 «Про програму раціонального та ефективного використання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селища Ужгородського району на 2019 рік», «Про внесення змін до рішення районної ради від 07.03.2018 року №367 «Про Програму профілактики злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку на території району 2018-2019 роки» (зі змінами від 16.11.2018 р.) », «Про затвердження Положень про проведення конкурсу на посаду директора та педагогічних працівників комунальної установи «Інклюзивно – ресурсний центр Ужгородської районної ради» тощо.

Кілька питань порядку денного стосувався реорганізації навчальних закладів сіл Лінці, Ірлява та Ірлява Ужгородського району. Депутати своїм рішенням реорганізували Лінцівську ЗОШ І-ІІІ ступенів шляхом її злиття з Лінцівським дошкільним навчальним закладом і утворили Лінцівський ліцей. Ірлявську ЗОШ І ступеня перетворили на Ірлявську початкову школу. Також депутати змінили тип і назву Соломонівської ЗОШ І-ІІ ступенів перетворивши її на Соломонівську гімназію.

Без зауважень було проголосовано також питання плану роботи районної ради на ІІ півріччя 2019 року.

В чергове депутатський корпус вирішив надати звання «Почесний громадянин Ужгородщини». За визначні особисті заслуги, активну громадську діяльність районна рада вирішила присвоїти це почесне звання Федиковичу Павлу Антоновичу – заслуженому працівнику сільського господарства України, який вже вийшов на пенсію.

На розгляд депутатів був також представлений звіт голови Ужгородської районної адміністрації Кинєв Еріки Петрівни. Пані Еріка у своєму виступі зазначила, що «згідно діючого законодавства та у зв’язку із припиненням повноважень голови Закарпатської ОДА Москаля Г.Г. я теж маю скласти свої повноваження голови районної адміністрації. Дякую всім депутатам за плідну роботу. За цей час ми встигли багато зробити і, сподіваюся, ви ще багато зробите до закінчення своєї каденції. Прошу всіх вас і далі активно відстоювати інтереси району та намагатися по максимуму сприяти його розвитку».

Одним із останніх у списку порядку денного, але першочергових у необхідності підтримки було питання стану автомобільних доріг Ужгородського району. Тому депутатський корпус офіційно направив відповідне депутатське звернення до Президента України В. Зеленського, Прем’єр-міністра України  В. Гройсмана, В.о.голови Закарпатської обласної адміністрації Я. Галасу та голові Ужгородської обласної ради М. Рівісу у якому було представлено поточний стан доріг району. Депутати наголо сили, що фінансування у такому обсязі (2770, тис. грн., що складає 29 % від коштів, виділених у 2018 році та 1% від загальної потреби) є вкрай незадовільним та може викликати розірвання вже підписаних контрактів із підрядними організаціями, які виграли тендерні пропозиції. А це у свою чергу спричинить колапс. Тому районна рада просить вищезазначених осіб звернути свою увагу на цю проблемну ситуацію і переглянути розподіл коштів та збільшити фінансування з державного і обласного бюджетів на проведення ремонту доріг Ужгородського району.

Юрій КОПИНЕЦЬ

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах