8978
12:00 23.062019

На закарпатському окрузі №73 з’явився ще один двійник

Політика 2172

Як стало відомо із сайту ЦВК на закарпатському окрузі №73 з’явився ще один двійник. Ефект брудної технології намагаються подвоїти.

Аби відтягнути голоси від кандидата у депутати – нинішнього очільника ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» Василя Брензовича 19 червня на окрузі №73 був зареєстрований однофамілець колишнього голови ГО «ТУКЗ» Міклоша Ковача – нікому невідомий – Ковач Микола Людвігович – 1980 року народження, уродженець села Боржава, Берегівського району. Треба додати, що колишнього голову ГО «ТУКЗ» дуже добре знають угорці Закарпаття, особливо у межах округу №73, де їх проживає найбільше. І хоча сам колишній голова ГО «ТУКЗ» Міклош Ковач на цих виборах нікуди не балотується, хтось хоче використати його ім’я аби відтягнути ще більше голосів від діючого голови цієї громадської організації.

У цьому контексті варто згадати як на окрузі №73 у 2002 році проти кандидата у народні депутати, тодішнього голови ГО «ТУКЗ» Міклоша Ковача успішно використали ту саму технологію. Проти нього виставили двійника, котрий тоді зумів відтягнути аж 8,04% (приблизно 7000) голосів, тоді як для перемоги Міклошу Ковачу не вистачило всього близько 400 голосів. За попереднім підрахунком він навіть мав перемогти. Однак його опонентами були задіяні деякі важелі, і за кілька днів на чотирьох дільницях, де Міклош Ковач отримав найбільше голосів, вибори були визнані недійсними. А після перерахунку голосів його опонент переміг із відривом усього 0,33%. Не треба пояснювати, що ключову роль тоді зіграв саме «двійник».

Читайте також: У закарпатському окрузі №73 застосували брудну технологію «двійників» проти Василя Брензовича

Нагадаємо за останніми соціологічними дослідженнями, які проводив «Карпатський центр полінгових досліджень» у межах виборчого округу №73, лідирує тут Василь Брензович (1964 р.н.) – народний депутат України, голова ГО «ТУКЗ» із рейтингом 39,9%. Другий за рейтингом тут Іван Балога (партія «ЄЦ») з 16,4% підтримки, а третім Владислав Поляк – 15,2%. 18 червня на мажоритарному окрузі №73 зареєструвався «двійник» – Брензович Василь Іванович (1977 р.н.) не працюючий уродженець села Люта. Детальніше тут.

Василь Брензович (1964 р.н.) – народний депутат, голова ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» має велику підтримку закарпатських угорців. У межах округу №73 проживає чимало етнічних угорців, хоча вони і не становлять тут більшості, як і в будь-якому з інших виборчих округів. Як відомо, ГО «ТУКЗ» зробила, і продовжує робити надзвичайно багато для покращення життя простих закарпатців. Широку діяльність ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» добре знають не тільки в цьому окрузі, а й по всій області. Тому, як це було на минулих місцевих виборах, кандидатів, котрі представляють дану громадську організацію, підтримують не тільки угорці, а й багато українців та інших національностей краю.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах