8993
17:47 25.062019

Керівники Закарпаття зустрілися з делегацією чеських сенаторів і дипломатів

Політика 2073

Сьогодні, 25 червня, в Ужгород з діловим візитом перебула делегація Комітету з питань територіального розвитку, публічного адміністрування та навколишнього середовища Сенату парламенту Чеської Республіки та дипломатів цієї країни. Очолює делегацію заступник голови Сенату Ян Горнік.

У колонному залі облдержадміністрації високих зарубіжних гостей зустріли т.в.о. голови ОДА Іван Дуран, голова обласної Ради Михайло Рівіс, депутати облради.

Керівники області, вітаючи членів чеської делегації, наголосили на давні історичні зв’язки Закарпаття та Чехії, зважаючи на те, що після Першої світової війни наш край входив до складу Чехословацької Республіки і цей період запам’ятався бурхливим соціально-економічним та культурним розвитком краю.

– Нам особливо приємно вітати чеських партнерів, адже саме з вашою країною у закарпатців добрі асоціації, – наголосив Іван Дуран. – Останніми роками співпраця Закарпаття з чеськими землями значно активізувалася і видно її конкретні результати. Маємо плани на подальше співробітництво. Зокрема ми зацікавлені в організації авіасполучення між Ужгородом і Прагою, відкриття консульства Чеської Республіки у нашому обласному центрі, технічну співпрацю та втілення великих інфраструктурних проектів.

– Ми задоволені співпрацею із Закарпаттям. Якщо раніше існувала певна недовіра між нами, то нині її немає, – зазначив Ян Горнік. – Ми хочемо розширювати наше співробітництво в усіх сферах, саме тому наш візит – не дань ввічливості. Він має на меті напрацювати конкретні форми і проекти подальшої співпраці, тож очікуємо почути ваші пропозиції, які у Празі донесемо керівництву нашої країни.

Після завершення зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками і провели брифінг для журналістів. Відтак поклали квіти до пам’ятника Томашу Масарику на площі Дружби народів в Ужгороді.

Нагадаємо, що у програмі візиту також передбачено зустріч членів делегації з керівниками Ужгорода та Мукачева, візит до Державного архіву Закарпатської області, навчальних закладів Ужгорода та Мукачева, відвідини військового кладовища «На Шахті» та заводу «Єврокар», екскурсії обласним центром та містом над Латорицею, зустріч з представниками чеських товариств Закарпаття, інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини