9273
17:28 17.072019

Угорці Закарпаття звернулися до президента Зеленського з приводу тиску на їхнього представника Карла Резеша

Політика 5955

Нацполіція провела обшук в помешканні депутата Закарпатської обласної ради, члена правління ДСУУ Карла Резеша.

ЗАЯВА

правління Демократичної спілки угорців України (ДСУУ)

щодо чергових провокаційнийних дій державної влади України

по відношенню представників нашої громадської організації

15 липня поточного року в селі Дюла Виноградівського району органами національної поліції було проведено обшук в помешканні депутата Закарпатської обласної ради, члена правління ДСУУ Карла Резеша з мотивів підозри у скоєнні злочину проти вільного волевиявлення виборців.

Враховуючи, те що ми переконані у законопослушній поведінці депутата Карла Резеша та повній відсутності будь-яких обєктивних передумов скоєння ним інкримінованого правопорушення, наведену акцію Національної поліції України розцінюємо, як умисну провокаційну дію спрямовану на залякування політично активної частини угорської спільноти в процесі поточної виборчої кампанії, метою якої є дезорієнтація наших виборців та загострення міжнаціональних відносин у нашому краї та міжнародних стосунків між Україною та Угорщиною.

“Звертаємося до Президента України В. Зеленського, як до Гаранта дотримання конституційних прав громадян та Генерального прокурора України терміново, до дня виборів з’ясувати обгрунтованість та правомірність дій Національної поліції України та у разі виявлення правопорушення з боку цього державного органу дати відповідну оцінку та покарати причетних до цієї акції посадових осіб”.

За дорученням правління

Л. Л.Зубанич

голова

Голос Карпат

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах