9296
12:32 19.072019

Фейкові листівки ширяться Закарпаттям

Політика 3259

Сьогодні зранку, одразу в декількох населених пунктах нашого краю з’явилися листівки від імені колишнього Президента України, Петра Порошенка. У них угорською мовою значиться звернення до громадян та прохання підтримати кандидатуру Василя Брензовича на Позачергових виборах до Верховної Ради України.

На своїй офіційній сторінці в мережі Фейсбук голова ГО «ТУКЗ -КМКС», народний депутат України Василь Брензович повідомляє, що це все чергова політична провокація: «Я засуджую такі брудні методи ведення політичної боротьби. Добре видно, що опоненти зроблять усе, аби очорнити нас та заплутати виборців. Але ми вистоїмо, гідно та достойно!».

З цього приводу Товарство угорської культури Закарпаття (ТУКЗ-КМКС) зробило офіційну заяву.

 

Заява Товарства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ-КМКС)

Товарство угорської культури Закарпаття (ТУКЗ-КМКС) з обуренням дізналося про те, що вранці 19 липня невідомі розповсюдили фальшиві листівки, в тексті яких стверджується, що кандидата ТУКЗ-КМКС на парламентських виборах підтримує колишній глава держави Петро Порошенко. Поява листівок – провокація, метою якої є введення в оману угорської громади Закарпаття. Звертаємося до правоохоронних органів із закликом зробити все можливе для якнайшвидшого затримання злочинців.

Ми бачимо, що в країні стараються вживати всіх заходів проти угорської громади, і все це для того, аби члени нашого Товариства не були присутніми у Верховній Раді. Товариство вважає обурливим і глибоко засуджує штучне нагнітання антиугорської атмосфери, що останніми тижнями призвело до того, що угорська національна меншина Закарпаття відчуває себе заляканою та в екзистенціальній небезпеці на рідній землі.

Дуже прикро, що наші політичні опоненти хочуть зібрати голоси на парламентські вибори за рахунок розпалювання ворожнечі між українцями та угорцями, а правоохоронні органи також допомагають їм у цьому.

Для нас головне – Закарпаття! Давайте, покажемо, що ми є!

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах