9643
17:51 8.112019

Будівництво дороги та фінансування медичної сфери - головні рішення сесії Ужгородської райради. Фото, Відео

Політика 2371

Сьогодні, 8 листопада відбулась тридцять четверта (позачергова) сесія Ужгородської районної ради. Депутати зібралися для вирішення ряду важливих питань, які вже довгий час турбували громадян району і потребували не тільки підтримки народних обранців, а і акумулювання значних ресурсів для їхнього вирішення.

Так, присутні у сесійній залі 28 депутатів одноголосно підтримали питання затвердження передавального акту Комунального закладу «Ужгородська районна лікарня», створення шляхом перетворення Комунального підприємства «Ужгородська районна клінічна лікарня Ужгородської районної ради Закарпатської області, безоплатну передачу легкового автомобіля на баланс відділу культури Ужгородської районної державної адміністрації.

Також були внесені зміни до рішення районної ради від 16 листопада 2018 року №451 «Про Програму забезпечення лікарськими засобами безоплатно і на пільгових умовах у разі амбулаторного лікування окремих груп населення району та за певними категоріями захворювань на 2018-2021 роки» (зі змінами від 31 травня 2019 р.), рішення районної ради від 16 листопада минулого року №453 «Про Програму цукровий та нецукровий діабет в районі на 2019 рік» (зі змінами від 07 грудня 2018 р.).

Окремо районні обранці підтримали питання міжбюджетних трансферів на 2020 рік, а також підтримали внесення змін до рішення районної ради від 07 грудня 2018 року №489 «Про районний бюджет на 2019 рік» (зі змінами від 01.03.2019 р., 31.05.2019 р., 04.07.2019 р., 20.09.2019 р.).

Що надзвичайно важливо, депутатський корпус одноголосно підтримав ініціативу фракції «КМКС» про виділення значних коштів (2 млн 200 тис. грн.) для ремонту дорожнього покриття у селі Ботфалва, а також виділення коштів на паліативну допомогу Ужгородщини. Зокрема, завдяки цьому рішенню жителі села вперше будуть мати сучасну асфальтовану дорогу, а медична галузь отримає специфічне медичне обладнання, яке є вкрай необхідним для лікування хворих.

Насамкінець до депутатів райради та всіх присутніх звернувся присутній на засіданні у минулому їх колега, а сьогодні депутат Верховної Ради України Михайло Лаба. Пан Михайло подякував колегам за конструктивну роботу та відповів на актуальні питання, які турбують як жителів Ужгородщини (хоча сам є депутатом від 70 ОВО але проживає у селі Невицьке) так і всього Закарпаття.

По завершенню пленарного засідання голова фракції «КМКС» Лівія Балог ексклюзивно для читачів «Карпатського об’єктиву» зазначила наступне: «Як всім відомо, наша фракція хоч і презентована угорською громадою Ужгородщини, але ми відстоюємо інтереси всіх громадян нашого району. Саме тому, ми принципово прагнемо допомагати всім тим, хто потребує цього. І це стосується дуже багатьох проблемних питань. Так, депутат нашої фракції Єлизавета Буйдошов вже неодноразово офіційно зверталася до керівництва та депутатів Ужгородської районної ради з проханням вирішення «дорожнього» питання села Ботфалва. І ось сьогодні, депутатський корпус підтримав нашу фракцію у тому, щоб допомогти жителям села у ремонті дороги, зокрема, і тієї частини населеного пункту, де ще ніколи не було асфальту.

Також як відомо, угорський уряд допомагає працівникам медичної та освітньої галузей нашого краю і ці кошти офіційно оподатковуються. Тож, ми закумулювали значну частину цих податків і саме завдяки цим коштам буде закуплено необхідне медичне обладнання для того, щоб усі без винятку жителі нашого району могли отримати якісне лікування.

Хочу наголосити на тому, що вирішення цієї та інших проблем було б неможливе без підтримки та фінансової допомоги благодійного фонду «КМКС», який вже багато років долучається до різних проектів та сприяє у вирішенні актуальних питань не тільки Ужгородщини, а й усього Закарпаття.

Ми щиро вдячні нашим колегам із інших фракцій за таку підтримку і сподіваємось, що в майбутньому вони так само будуть підтримувати наші ініціативи на благо всієї громади нашого району. Ми зі свого боку також готові робити це».

Юрій КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах