1675
17:10 9.092016

Іршавські депутати погодилися приєднати сусіднє село Лоза

Політика 2339

8 вересня депутати міської ради на позачерговій сесії схвалили проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» підготовлений спільною робочою групою від міста Іршава та с.Лоза.

4

Затвердили План організаційних заходів щодо добровільного об’єднання міста Іршава та с.Собатин Іршавської міської ради, села Лоза Лозянської сільської ради в Іршавську міську об’єднану територіальну громаду з центром у місті Іршава, а також затвердили Договір про співпрацю місцевих рад, що входять до складу Іршавської міської об’єднаної територіальної громади.

Вже сьогодні триває підготовка пакету документів для надсилання до обласної державної адміністрації для отримання висновку щодо відповідності цього проекту Конституції і законам України.

Таким чином, два суміжні населені пункти, які першими на теренах Іршавського району стали на шлях децентралізаційної реформи, пройшли перші етапи. Зараз залишається очікувати і сподіватися, що висновок ОДА буде позитивним і 2016 рік завершиться виборами в новоствореній Іршавській міській об’єднаній територіальній громаді, а 2017-й принесе нові можливості для громади, шанси на покращення інфраструктури, об’єктів соціальної сфери тощо.

Також у ході роботи присутні депутати підтримали проекти рішень спрямування 20 тис.грн на придбання дров для міських дитячих садочків, 180 тис.грн для проведення поточних ремонтів прибудинкових територій, доріг, дахів на багатоповерхівках тощо; 11 тис.грн. для волейбольного клубу «Сокіл».

У відповідності до клопотання Іршавського комунального підприємства по водопостачанню і водовідведенню проголосували за передачу ІКПВ 34 тис.грн. для придбання насосних агрегатів.

Міські депутати зробили подарунок і для працівників дитячих дошкільних навчальних закладів м.Іршава та с.Собатин у вигляді премії з нагоди Дня дошкільного працівника. Даний проект рішення отримав одноголосне схвалення серед присутніх. Насамкінець розглянули ряд земельних питань та прийняли відповідні рішення.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах