1697
18:07 12.092016

Розбудову прикордонної інфраструктури, спрощення матдопмоги, поліпшення бізнес-середовища, утримання автодоріг у Закарпатті

Політика 1283

Розглядали обласні обранці на профільній комісії у Закарпатській обласній  раді.

img_6840

12 вересня у депутатському залі облради засідала комісія з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій, яку очолює крайовий парламентар, відомий підприємець та меценат Андрій Андріїв. 

У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Михайло Рівіс та його заступник Петро Грицик, голова постійної комісії  обласної ради з питань бюджету Василь Кошеля,  керівники окремих  департаментів ОДА та  інші.

Найперше було уважно розглянуто листи та звернення громадян. Далі  члени комісії обговорили питання, пропоновані  для розгляду на другому пленарному засіданні четвертої сесії облради, яка відбудеться 22 вересня 2016 року о 11-й годині в м. Ужгороді у залі засідань обласної ради.

Йшлося серед іншого про стан реалізації великомасштабних інфраструктурних проектів із реконструкції пунктів пропуску у рамках Програми прикордонного співробітництва ЄІСП «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна» протягом 2007 – 2013 років. Зазначалося, що на кордоні зі Словацькою Республікою  реалізується проект  «Модернізація та реконструкція  пунктів пропуску на  українсько-словацькому кордоні», бюджет якого становить 7 555 000 Євро, у т.ч й для Закарпатської митниці ДФС – 3 625 660,80 Євро. Передбачається реконструкція  існуючих митних споруд пасажирського напрямку, розширення стику доріг тощо. Оскільки підрядник ТОВ ТД Укрвторресурс» не дотримав договірних зобов’язань в частині виконання календарного графіку  робіт, то з ним розірвано угоду. Наразі завершується процедура визначення  переможця у торгах щодо нового підрядника.

«У цьому проекті нема коштів обласного бюджету, але  є наша територія й інтереси наших громадян, про зручності яких ми все ж повинні дбати», – зазначили члени комісії і вирішили направити відповідне звернення до вищих  органів виконавчої влади з метою пришвидшення реалізації даного важливого проекту.

Жваво обговорили члени комісії і внесення змін та доповнень до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016 – 2018 роки в частині надання матеріальної допомоги важко хворим закарпатцям. Оскільки, наголошували депутати, процедура від звернення людини до надання їй матеріальної допомоги є складаною (на жаль, мають місце факти, коли людина так її  і не дочекалася ), то  настійливо рекомендували розробнику цього проекту суттєво спростити цю процедуру і на профільній комісії визначитись з нею остаточно.

Чимало уваги приділили депутати проекту рішення стосовно внесення змін і доповнень до Програми розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016–2020 роки, з якого доповідав директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Денис Ман. Оскільки вони стосуються  популяризації регіонального туристичного продукту Закарпаття, у т.ч. й відновлення функціонування  унікальних вузькоколійних  шляхів області, які сьогодні  є дуже затребуваними у сфері туризму.  Після чого  учасники  комісії  заслухали  Дениса Мана  ще з одного проекту – внесення змін до Програми розвитку  малого і середнього підприємництва  області на 2015-2016 роки. Вони передбачають  створення умов для залучення інвестицій в область, розвиток малого і середнього підприємництва, збільшення його внеску у економіку краю, насичення  ринку вітчизняними товарами та послугами, поліпшення бізнес-середовища. Денис Ман попутно поділився цікавою пропозицією, над якою вже працює,   а це –  надання пільгових кредитів малому підприємництву, як то є у цільовій програмі  «Власний дім»». «Кредо банк» готовий долучитись до реалізації цієї пропозиції, – наголосив він. Депутати уважно вислухали колегу, поділилися своїми думками та запропонували йому розробити чіткий механізм відшкодування відсотків по таких кредитах та визначити ключові завдання у бік виробництва національного продукту.   

Народні обранці розглянули також  хід виконання Регіональної програми  з ремонту та утримання автодоріг  загального користування та після дискусії вирішили винести  це питання на  пленарне засідання  сесії  обласної ради.

Обговорили й програму діяльності Закарпатського обласного контактного центру на 2017-2019 роки та внесення змін до Програми підвищення ефективності функціонування обласного комунального підприємства  «Міжнародний аеропорт «Ужгород». З останнього питання Михайло Рівіс запропонував невідкладно провести виїзне засідання профільної комісії на базі аеропорту, розібратись по суті та напрацювати чіткі рекомендації, що комісія й  зробила.

Уважно також вивчено і низку інших матеріалів, пропонованих до порядку денного другого пленарного засідання четвертої сесії облради.

– Я задоволений роботою комісії. Ми внесли конструктивні зауваження та  пропозиції до низки матеріалів, які реально сприятимуть розбудові нашого краю та поліпшенню життя його людей, – підсумував голова комісії Андрій Андріїв.

Прес-служба Закарпатської облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини