1778
21:01 21.092016

У Берегові вирішували питання щодо об’їзної дороги

Політика 1796

У п’ятницю, 16 вересня, відбулося засідання 13-ї сесії Берегівської міської ради VII скликання. Традиційно вона почалася з Гімну України. На сесії були присутні 22 народні обранці, яким вручили спеціально виготовлені до 25-ї річниці Незалежності України значки з надписом «Депутат Берегівської міської ради».

123333

«Бути депутатом почесно та дуже відповідально. Носіть ці значки гордо на всіх офіційних і неофіційних заходах», – зазначив міський голова Берегова Золтан Бабяк.

Також мер вніс пропозицію щодо складу секретаріату міськради – кандидатури депутатів Кароліни Дорчі та Ірини Шелемон. Народні обранці підтримали пропозицію очільника міста. Відтак Золтан Бабяк привітав запрошених гостей, серед яких були Ілдика Орос, депутат обласної ради та ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ф.Ракоці ІІ, Іштван Петрушка, голова Берегівської районної адміністрації, Віталій Свистак, в. о. керівника Берегівської міської прокуратури.

Далі мер вручив почесні грамоти: Дьордю Майороші, лікарю Берегівської міської лікарні, за багаторічну працю, активну громадянську позицію та з нагоди 70-річчя; Надії Ловгі, заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів Берегівської міської ради, за зразкове виконання своїх обов’язків; Мирону Луціву, ветерану, полковнику міліції у відставці, за багаторічну сумлінну службу в органах внутрішніх справ та з нагоди 60-річчя.

На порядку денному сесії було 46 питань та декілька депутатських звернень і запитів. Зокрема парафіяни реформаторської церкви, що знаходиться в центрі міста, звернулися до депутатів з проханням виділити 200 тис. грн на ремонт, адже будівля їхнього храму перебуває в аварійному стані. Загальна вартість робіт попередньо становить 2 млн 700 тис. грн.

Також було розглянуто звернення Кароліни Дорчі, депутата від фракції КМКС, стосовно раніше прийнятого мораторію на встановлення МАФів у центрі міста, у парках та на площах. Вона запропонувала дозволити власникам уже існуючих МАФів перенести їх на інші місця в термін до 31 грудня 2018 року.

Відтак на сесії розглянули питання «Про внесення змін до рішення міської ради про міський бюджет на 2016 рік». Начальник міського фінансового управління Ольга Андришин запропонувала збільшити видатки бюджету на 3 млн 642 тис. грн у зв’язку з перевиконанням за останні два місяці. З цих коштів спрямувати 660 тис. грн на виплату щорічної винагороди педагогічним працівникам до Дня вчителя, 200 тис. грн – на завершення ремонту музичної школи, 50 тис. грн – на соціальні виплати, 150 тис. грн. – на будівництво об’їзної дороги м. Берегово та с. Астей до МАПП «Лужанка».

Гейза Орос, перший заступник голови Берегівської міської ради та член фракції КМКС, розповів «Карпатському об’єктиву», що виготовлення всіх необхідних документів для початку будівництва об’їзного шляху ще не закінчене. Це довготривалий процес, адже на території міста є 25 ділянок, повз які має проходити ця дорога. Згідно із законом, держава повинна викупити ці землі, щоб потім передати їх у комунальну власність. Для виконання робіт найняли державне підприємство, яке займається виготовленням документації та юридичними питаннями.

Також депутати прийняли рішення про розширення видатків на розвиток міста – на капітальний ремонт вуличного освітлення, ремонт вулиць, мереж водопостачання, водовідведення та проектні роботи.

З питанням «Про затвердження Програми підтримки міської газети «Берегово» на 2016 рік» виступив головний редактор видання Олександр Сільченко. Усі депутати підтримали його прохання про збільшення фінансування з 350 тис. грн до 450 тис. грн. на рік.

Народні обранці одноголосно прийняли 37 комунальних та земельних питань, які були попередньо узгоджені у відповідних комісіях.

На завершення плідного робочого дня Золтан Бабяк запросив усіх на благодійний концерт Ольги Берегсазі. Кошти, отримані від продажу квитків, будуть передані на соціальні потреби певних категорій громадян міста.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини