1811
17:35 26.092016

Закарпатські «пересічники» отримали окрему смугу на КПП «Ужгород»

Політика 2828

Як ми вже раніше повідомляли, власники транспортних засобів з іноземною реєстрацією 17 вересня розпочали блокування українсько-словацького кордону на пункті пропуску «Ужгород – Вишнє-Нємецьке».

ski_729x547_1_729x547

Такі дії активісти організували з метою збільшення терміну перебування транзитних авто на території України. Їхня основна вимога – це скасування статті 381 Митного кодексу України, згідно з якою резиденти (громадяни України) можуть ввозити в нашу країну автомобілі на 5 днів, а нерезиденти (іноземці) на 1 рік, що, на їхню думку, є фактично дискримінацією громадян власною державою. Крім того, активісти розробили окремий законопроект, який би дозволив реально спростити систему «пересічок», але він не зміг пройти всю дистанцію і застряг у владних коридорах.

Уже 19 вересня з пікетувальниками провели зустріч представники СБУ та новий очільник ГУНП області Роман Стефанишин. Спільно вони дійшли згоди щодо виділення власникам транзитних автівок окремої смуги для так званих «пересічок». А з 8-ї години ранку 21 вересня на КПП «Ужгород» було відновлено рух автотранспорту.

Тимчасовий виконуючий обов’язки заступника начальника Закарпатської митниці ДФС Микола Ясевич розповів, що проблема з «пересічниками» вирішена повністю. Це відбулося завдяки прийняттю концептуального рішення про виділення окремої смуги руху, яка вже працює.

«Пункт пропуску – це сфера відповідальності прикордонників, які організовують рух транспортних засобів, та митників, які здійснюють функцію в зонах митного контролю. Напрямки руху визначаються прикордонниками в так званих технологічних схемах пункту пропуску й розробляються для кожного ПП залежно від інфраструктури. Якраз до цих схем і були внесені безстрокові зміни щодо розмежування на окремі смуги руху», – зазначив Микола Ясевич.

Власник транзитного авто Олександр розповідає, що вже випробував нову смугу і зробив так зване «коло» за рекордні 15 хвилин. «Якщо так буде й далі, то це великий плюс та економія часу», – додав «пересічник».

Однак активісти вирішили не зупинятися на досягнутому й поїхали до столиці, де перед Верховною Радою здійснили символічний автопробіг.  Згідно з їхніми публікаціями у Facebook, у Києві знаходиться близько 50 власників авто з іноземною реєстрацією. Вони спілкуються з народними депутатами стосовно розгляду законопроекту «4223», який розробили ще півроку тому. Активісти наголошують, що проблема «пересічок» є дуже важливою та вартою уваги.

Сподіваємося, що виділення окремої смуги дійсно залагодить конфлікт, адже так буде зручніше як для власників транспортних засобів з іноземною реєстрацією, котрі постійно створювали черги на пунктах пропуску, так і для звичайних громадян, що перетинають кордон з метою відпочинку.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини