265
18:09 14.042016

Бойова граната і три замінування, або Як проходила сесія Ужгородської міськради. ФОТО, ВІДЕО

Політика 2841

У четвер, 14 квітня, близько 10 години ранку до правоохоронців надійшло повідомлення про замінування будівлі Ужгородської міської ради. Стався інцидент перед самим початком сесії.

1

Не встигли депутати, журналісти та представники громадськості зайти в залу засідань, як їх попросили покинути приміщення. Територію будівлі очепили стрічкою, на місці активно працювала експертна група.

Оскільки інформація про замінування виявилася хибною, сесія розпочала свою роботу. У залі зареєструвалося 34 депутати. Після виконання гімну та привітання іменинників, перейшли до порядку денного. На розгляд міських обранців було винесено близько півсотні питань.

Першим заслухали керівника Ужгородської прокуратури Дмитра Кириленка, який прозвітував про стан злочинності та результати роботи відомства за 2015 рік. За словами посадовця, головна причина злочинності – погіршення соціального стану громадян. Адже левова частка усіх крадіжок – це продукти харчування.

Користуючись нагодою присутні на сесії задавали численні запитання прокурору. Запитували про резонансні злочини, а також про те, що роблять для викриття «мінувальників». Оскільки під час сесії надійшло ще одне повідомлення про замінування міськради. Щоправда на цей раз міський голова заявив, що всі, хто заходив після евакуації пройшли перевірку, тому сесія продовжується.

Узявшися за роботу міські обранці одразу приступили до найбільш скандального проекту рішення – «Про Регламент роботи міськради».

Нагадаємо, згідно із новим регламентом, доступ на засідання для активістів буде обмежений, а із плакатами та гучномовцями до зали взагалі не пускатимуть.

На думку активістів – це спроба сховатися від громадськості і тишком-нишком проштовхувати дерибанні рішення. Натомість у мерії наголошують: новий регламент не порушує законодавства. Навпаки, він буде одним із передових в Україні і дозволить міським обранцям працювати спокійно, а не в балагані. Що стосується усіх бажаючих потрапити на сесію, то впускатимуть тільки тих, які засвідчать свою особу.

При розгляді цього питання свою думку висловив почесний громадянин Ужгорода, колишній міський голова Ужгорода Еміл Ландовський.

«Ми повинні розуміти, що на засіданні – має бути робоча обстановка. У залі мають сидіти тільки депутати, а на балконі запрошені. Зробіть нарешті порядок на сесіях, так як в інших європейських містах. Я наголошую: в таких умовах просто неможливо працювати», – заявив пан Ландовський.

Після того, як усі бажаючі висловилися, було оголошено перерву.

Щоправда після неї, на превелике здивування громадськості, міські обранці так і не повернулися до розгляду розпочатого питання. Почали голосувати за зовсім інше – за електронні петиції. Відтак підтримали будівництво реабілітаційного центру для громадян з обмеженими можливостями. Після цього проголосували за зміни до бюджету і програми економічного та соціального розвитку на 2016 рік. Далі депутати підтримали рішення про надання матеріальної допомоги для ремонту житла трьом ужгородським ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та надання грошової допомоги малозабезпеченим мешканцям міста.

Під час розгляду скандального питання «Про програму приватизації комунального майна на 2016 рік» уже втретє за час роботи сесії надійшло повідомлення про замінування. Цього разу було оголошено, що в одній із вбиралень Ужгородської міської ради було знайдено вибухонебезпечний предмет схожий на бойову гранату. Тож усіх присутніх вкотре попросили покинути приміщення, а міський голова оголосив перерву у роботі сесії. Продовжиться вона наступного тижня.

Що стосується вибухонебезпечного предмету, то достеменно невідомо чи була це бойова граната. Експерти обіцяють про це розповісти одразу після експертизи.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах