3031
19:02 13.022017

Президія облради визначилася з переліком питань, винесених на сесію цього четверга

Політика 1655

Робочий тиждень очільника крайового парламенту Михайла Рівіса розпочався із проведення засідання президії обласної ради, яке традиційно проводиться напередодні сесій.

_DSC1589

          Михайло Рівіс відразу ж наголосив: «Частина питань, які розглянуті раніше профільними постійними комісіями, включено в порядок денний шостої сесії обласної ради. Таким чином, ми маємо узгодити остаточний порядок денний першого пленарного засідання цієї сесії, яка відбудеться у четвер». Відтак депутати прискіпливо вивчали кожне питання, винесене на їх розгляд.

У ході жвавої дискусії про внесення змін до різних регіональних програм, Віктор Русин наголосив, що розробникам проектів необхідно більш уважніше працювати зі змістом, правовими аспектами та зазначати конкретні заходи. Так, до прикладу, аби щоразу не вносити на розгляд сесій програми зі змінами як-от про охорону навколишнього природного середовища краю (в частині берегоукріплень, які постраждали від лютневого паводку та потребують виділення коштів на відновлення робіт), депутат пропонує надати право облдержадміністрації узгоджувати перелік потерпілих об’єктів від стихійних лих за погодженням профільної комісії облради. Тоді й робота депутатського корпусу буде ефективнішою. «На сьогодні ситуація у більшості така: не встигли прийняти нову програму, як тут же вносимо зміни і доповнення до неї, а такі підходи, як на мене, не є професійними», – наголосив Віктор Русин. Присутні підтримали позицію колеги.

         Після обговорення робочих моментів, президія погодила питання порядку денного 6-ої сесії та її першого пленарного засідання. Тож, 16 лютого крайові обранці розглядатимуть такі питання: про депутатські запити;

про результати діяльності органів прокуратури Закарпатської області; про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони  публічного порядку та протидії незаконному обігу наркотичних засобів на території області у 2016 році; про стан законності, охорони громадського порядку та результати діяльності Управління патрульної поліції  у містах Ужгороді та Мукачеві Департаменту патрульної поліції національної поліції України на відповідній території у 2016 році України; про роботу Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області упродовж 2015-2016 років та про стан виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції у розрізі адміністративно-територіальних одиниць області; про затвердження звіту щодо виконання обласного бюджету за 2016  рік; про затвердження звіту про використання коштів резервного фонду обласного бюджету за 2016 рік; про внесення змін до рішення обласної ради від 22.12.2016 № 617 «Про обласний  бюджет на 2017 рік»; про внесення змін і доповнень до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016-2018 роки (зі змінами та доповненнями), про внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області на 2016-2018 рр. та ін.

         Підтримала президія включення в порядок денний й окремі майнові питання та звернення до вищих державних органів влади. Зокрема: про вилучення майна (будівля колишньої аптеки с.Велятино Хустського району); про надання згоди на прийняття майна(комплекс будівель (споруд), розташованих за адресою: Тячівський район, с. Нижня Апша, вул. Черничка, 14); про Звернення Закарпатської обласної ради  щодо зміни режиму функціонування пунктів пропуску для автомобільного сполучення «Дзвінкове – Лонья» та «Косино – Барабаш», про це редакцію Новини Закарпаття – Карпатський Об’єктив інформує Прес-служба Закарпатської облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах