366
12:31 19.042016

Закарпаття відвідав уповноважений уряду Угорщини з питань координації урядових дій. ФОТО

Політика 1765

????????????????????????????????????

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль планує зустрітися з представниками «Угорського експортно-імпортного банку» – кредитором будівництва об’їзної дороги в Берегові, щоб вирішити питання про фінансування цього важливого об’єкта, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба ОДА.

Про це йшлося під час зустрічі керівника краю з уповноваженим уряду Угорщини з питань координації урядових дій щодо розвитку Сабоч-Сатмар-Берег області та Закарпаття Іштваном Грежею.

– Попередній Уряд України так і не погодив пропозицію Угорщини про залучення кредитних коштів під державні гарантії на будівництво дороги, – зазначив Геннадій Москаль. – Зараз області було б найкраще, щоб цим проектом повністю зайнялися угорські фахівці, не перераховуючи кошти в Україну. Проблему з будівництвом дороги, яка перенаправить транспортний потік від контрольно-пропускного пункту до траси «Київ – Чоп», необхідно вирішити якомога швидше.

Керівник краю також попросив Уряд Угорщини посприяти з ремонтом приміщень загальноосвітній угорськомовній та музичній школам у с.Косонь на Берегівщині.

–Корпуси загальноосвітньої школи збудовані в період трьох держав – Австро-Угорщини, Чехословаччини, та Радянського Союзу і там вкрай необхідна реконструкція, яку провести нині сільському, районному чи обласному бюджетам не під силу, – каже Геннадій Москаль.

Як зазначив Іштван Грежа, Угорщина всіляко допомагатиме Закарпаттю з відновлення соціальних об’єктів та будівництвом інфраструктури. Минулого року угорський уряд виділив 100 мільйонів євро на фінансування соціальних та інших програм на Закарпатті. Цього року сума допомоги не буде меншою.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах