3751
14:00 10.052017

Уряд Угорщини скасував посилений контроль на власних кордонах

Політика 2547

Уряд Угорщини тимчасово скасував виконання постанови ЄС стосовно посиленого контролю на зовнішніх кордонах Європейського Союзу. Про це повідомив Карой Контрат, парламентський прес-аташе Міністерства внутрішніх справ Угорщини. В офіційному Угорському віснику з’явилася відповідна постанова уряду. Таким чином рішення вступило в силу.

11

Нагадаємо, що Рада Європейського Союзу з 1 квітня запровадила систематичний посилений контроль на кордонах ЄС, згідно якого всі громадяни країн ЄС та не членів ЄС підлягали обов’язковій перевірці при в’їзді чи виїзді з території Шенгенської зони.

Карой Контрат розповів, що через таку постанову ЄС на деяких кордонах утворилися багатогодинні черги. Через це, в період літніх відпусток очікування на кордоні може зрости ще більше. Зокрема, з цих причин, уряд Угорщини бачить доцільність у тимчасовому скасуванні систематичного посиленого контролю, замість цього вводить адресні заходи прикордонного контролю.

«В Угорщини з самого початку були сумніви щодо прийняття такого законодавчого акту ЄС і його використання на практиці, а останні тижні були тестовими. Нелегальна імміграція загрожує найбільш важливим досягненням Європи, таким як Шенгенська зона та вільне пересування громадян ЄС», – зазначив Карой Контрат.

Він додав, що на думку уряду Угорщини, Брюсселю першочергово потрібно займатися зупиненням та перевіркою нелегальних іммігрантів і розшуком терористів.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах