3899
20:15 18.052017

Засідання Ужгородської міської ради пройшло на диво спокійно… ВІДЕО

Політика 1991

Сьогодні, 18 травня, відбулось чергове засідання Ужгородської міської ради.

18517976_820552684773944_5863279263941216538_o

Напередодні у соціальних мережах та деяких ЗМІ широко анонсували, що сьогодні відправлятимуть у відставку діючого мера Богдана Андріїва. Отож на нинішньому засіданні міської ради було чимало камер, журналістів та громадських активістів. Однак ні відставки, ні навіть розмов про неї у сесійній залі не було. Але й нудьгувати не довелося.

Нагадаємо, на пленарному засіданні 30 березня депутати Ужгородської міської ради зробили вимушено перерву через скандал між священиками. Отже сьогодні поточну ХІІ сесію продовжили.

На початку засідання зареєструвалось 30 депутатів, однак згодом їх стало більше. Робота народних обранців розпочалася із затвердження нового заступника міського голови. Адже після корупційного скандалу навколо заступника мера Іштвана Цапа, останній фактично не працює на посаді. Відтак замість нього із приставкою в.о. останніми місяцями працював екс-очільник Головного управління юстиції в Закарпатській області Ігор Фартушок. Отож сьогодні нарешті чоловіка представили депутатам та затвердили на посаді заступника мера Ужгорода 27 голосами «За».

У своїй вітальній промові Ігор Фартушок урочисто пообіцяв працювати на благо ужгородців, трохи розповів про те де вчився і працював до цього, свої хобі та захоплення, а також відповів на декілька питань від депутатів.

Далі у сесійній залі почались словесні перепалки. Зокрема спочатку громадські активісти вимагали офіційного звільнення Іштвана Цапа, на що мер пообіцяв це питання розглянути. Потім деякі депутати почали висловлювати невдоволення заторами у місті над Ужем, які утворились через ремонтні роботи. Ну а після цього слово взяли жителі проблемного гуртожитку на проспекті Свободи, 26, які вимагали включити у порядок денний питання про взяття їх аварійного житла на баланс міста. Богдан Андріїв намагався не поспішати, і це питання перенести на наступне засідання. Та жителі проблемного будинку не здавались. На їх бік стали декілька депутатів, і в результаті після кількох словесних перепалок та аргументованих доводів, депутати таки включили питання до порядку денного. Після чого прийняли рішення щодо передачі у комунальну власність міста гуртожитку на проспекті Свободи, 26. Згодом мешканці зможуть здійснити кроки для приватизації свого житла.

У ході засідання депутати підтримали включення до програми приватизації лише двох об’єктів – будівлі на вулиці Перемоги, 23а та на Руській, 38. Більшість інших проектів рішень, що стосувалися доповнення до програми приватизації, народні обранці не підтримали.

Також депутати прийняли рішення по виділенню землі, в тому числі учасникам АТО. Відтак один з активістів учасник бойових дій Руслан Ференц виступаючи перед депутатами наголосив, що земельні ділянки виділяють чомусь тільки представникам поліції та СБУ, тоді як воїни збройних сил України, майже не отримують землі в місті Ужгород. Активіст зазначив, що навіть в одному із нинішніх проектів рішень лише декілька представників ЗСУ, і навіть є один чоловік, котрий взагалі не був у зоні АТО, а отримав поранення під час навчань на полігоні. На що Богдан Андріїв відповів, що ці всі зауваження буде враховано.

Також цього дня до міської ради надійшла несподівана заява від одного з депутатів міської ради Віктора Любара про складання ним депутатських повноважень. Сам він був відсутній на засіданні, однак до депутатів звернулася його дружина, яка пояснила все дуже коротко: «сімейними обставинами». І хоча Богдан Андріїв наполягав, аби Віктор Любар сам виступив перед депутатами та пояснив своє рішення, його заява все ж була підтримана більшістю голосів. Та міський голова все одно скасував це рішення, застосувавши право «вето». «Я невпевнений, що це – його підпис. Він відсутній сьогодні на засіданні. Я запропоную йому прийти на наступне засідання і відзвітувати перед своїми колегами та виборцями» – зазначив Богдан Андріїв.

Наостанок, після озвучення декількох запитів, міський голова закрив сесію відзначивши, що цього разу все пройшло спокійно і мирно.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах