4038
12:52 9.062017

Генеральний консул Угорщини у м. Ужгород Йожеф Бугайла провів прес-конференцію з нагоди введення безвізового режиму між Україною та ЄС

Політика 2280

У п’ятницю, 9 червня, у Генеральному консульстві Угорщини у м. Ужгород відбулася прес-конференція Йожефа Бугайла, щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом.

1

– З 11 червня 2017 року для громадян України вводиться практичний безвізовий режим при перетині зовнішніх кордонів Шенгенської зони. Звертаємо вашу увагу на те, що право на безвізовий в’їзд на цю територію матимуть лише громадяни України з біометричними закордонними паспортами, – наголосив Генеральний консул Угорщини у м. Ужгород Йожеф Бугайла. – У випадку, якщо у вас закордонний паспорт старого зразка, то в ньому повинна бути шенгенська віза. Паспорт діятиме до моменту його закінчення. Громадяни України, які мають діючий біометричний закордонний паспорт мають право в’їзду на територію ЄС при наявності відповідної суми готівки для покриття витрат під час перебування у Шенгенській зоні. При перетині кордону співробітник прикордонної служби Угорщини спитає вас про мету вашої поїздки до Європейського Союзу та має право перевірити наявність готівки для подорожі, бронювання готелю чи запрошення. У випадку, якщо у біометричному українському паспорті є раніше видана шенгенська віза, прикордонники не перевірятимуть документи на основі яких вона була видана. Але звертаємо вашу увагу на те, що громадяни України мають право перебувати в країнах Шенгену не більше 90 днів протягом 180-денного періоду. Перевищення цього терміну вважається адміністративним порушенням. При перетині кордону ви маєте розраховувати на те, що перевірятиметься технічний стан вашого транспортного засобу та наявність міжнародного страхування.

Якщо прикордонники вважатимуть не належними ці умови, то матимуть право просто вас повернути.

Відтак Генеральний консул зауважив, що після запровадження безвізового режиму консульство продовжуватиме видавати шенгенські візи та дозволи для малого прикордонного руху у штатному режимі.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

IMG_6971 IMG_6973

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах