4338
15:49 19.072017

Йосип Борто: Обласна рада робить все можливе, аби допомогти краянам зберегти здоров’я

Політика 2510

 Сьогодні, 19 липня, відповідно до затвердженого графіку, в.п. голови облради Йосип Борто провів прийом громадян з особистих питань.

_DSC3094

До Йосипа Йосиповича звернулося більше 20 осіб з різних районів краю. В основному це були люди літнього віку, інваліди та внутрішньо переміщені особи. Люди скаржилися на важкий фінансовий стан, недуги, лікування яких потребує чималих коштів. Були й такі, хто просив допомоги у працевлаштуванні, в покращенні житлових і побутових умов. Та переважали звернення про надання матеріальної допомоги на оздоровлення.

Найбільше заявників звернулося з обласного центру. Так, інвалід ІІ групи Мілан Д. скаржився на те, що немає даху над головою та й соціальна пенсія невисока. Інвалід ІІІ групи Наталія К. хворіє і гостро потребує оздоровлення. Дружина загиблого воїна Олена Б. розповіла про свій скрутний фінансовий стан, який і привів її на прийом до посадовця. У Людмили П. хворе серце, а ліки коштують недешево. Студентка Надія Г. просила фінансову допомогу для оздоровлення своєї мами, якій зробили важку операцію, – казала дівчина. Багатодітна Стефанія З. розповіла свою історію: проживає в одному з ужгородських гуртожитків з чотирма дітками, які хворіють і потребують лікування. Інвалід ІІІ групи Юлія П. страждає на вірусний гепатит «С» та інші захворювання загострених форм. Олені Г. лікарі поставили діагноз «Рак молочної залози».То ж, як казала жінка, «Якщо пролікуюся зараз як слід, то маю шанс виздоровіти». Інваліду ІІІ групи Світлані П. провели стенування на серці, потрібна реабілітація і відповідно – гроші. Іван М. працює в бюджетній сфері, захворів, проходить хіміотерапію, яка коштує дорого. Після неї – тривала реабілітація, а зарплати не вистачає.

Олена С. із с.Концово Ужгородського району просила матеріальну допомогу на оздоровлення своєї доні –інваліда І групи.

Ветеран війни Софія Г. з Великоберезнянщини потребує лікування, а допомоги чекати нема звідки, бо син і чоловік – інваліди.

Берегівчанка Лідія К. перенесла інсульт з паралічем правої половини, потребує реабілітації, а коштів не вистачає.

Інвалід ІІ групи із. с.Батьово Берегівського району Олексій З. звернувся із питанням працевлаштування та житла. Йому надано чіткі роз’яснення.

Побували на прийомі і внутрішньо переміщені особи, які просили фінансової підтримки. Серед них – Віра Г., Марія К. із Донецька, які нині мешкають в обласному центрі, а Віктор Г. та Світлана Г. із с.Горлівка Донецької області проживають на Свалявщині – обоє потребують дорого вартісного лікування. Пенсіонерка Світлана Б. із Луганська опікується двома неповнолітніми дітками і переживає матеріальну скруту.

У результаті прийому всі громадяни отримали вичерпні відповіді щодо порушених ними питань.

Звернення, які потребують більш повного розгляду, Йосип Борто направив на адресу відповідних обласних інстанцій, інформує прес-служба облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Великий Четвер: відбувся чин омивання ніг військовим і День священства
08:30
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Всі новини