4381
09:36 22.072017

Профільна депутатська комісія обговорила долю аеропорту «Ужгород»

Політика 1457

Та переймалася ціною на природний газ для потреб населення, яке використовує голубе паливо безпосередньо із Солотвинського родовища

_DSC0026

21 липня в облраді відбулося засідання профільної постійної комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій, яку очолює Андрій Андріїв.

У роботі постійної комісій взяли участь в.п. голови облради Йосип Борто, керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець, керівники відповідних управлінь ОДА.

У ході засідання депутати зосередили увагу на розгляді проектів рішень, що пропонуються до порядку денного третього пленарного засідання сьомої сесії. Та найперше вивчили профільні питання. У т.ч., про План заходів з реалізації у 2018 – 2020 роках Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року, про внесення змін до обласного бюджету та до окремих раніше ухвалених рішень і обласних програм. Зокрема, до рішення обласної ради від 12.08.2011 № 264 «Про затвердження Порядку і нормативів відрахування до загального фонду обласного бюджету частини чистого прибутку (доходу) господарськими організаціями», до Програми підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики та впровадження реформ на 2016 – 2019 роки, а також до Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2017 – 2020 роки.

Останній проект депутати обговорили чи не найактивніше. Як наголошував голова комісії Андрій Андріїв, обласна влада, депутатський крайовий корпус надає всебічну підтримку для збереження аеропорту «Ужгород», але його необхідно розвивати до вимог євростандартів. Тоді край матиме перспективи у сфері бізнесу та туризму.

_DSC0037

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Едуарда Маляра, голова облдержадміністрації збирає розширену нараду з цього питання з участю представників відповідних Міністерств України і Словаччини, оскільки аеропорт «Ужгород» розташований в безпосередній близькості до словацького кордону і при посадці літаки перетинають повітряний простір Словаччини. За результатами цієї наради будуть напрацьовані чіткі рекомендації.

Згадували депутати слушну ініціативу обласної влади щодо переговорів з угорською компанією аеропорту «Дебрецен» про створення своєї філії в Ужгороді, яка має сертифікованого світового оператора.

«Давайте будемо чесними: ми повинні прийняти правильне рішення стосовно аеропорту, бо коштами обласного бюджету його не витягнути», – наголосив Петро Добромільський. Звучала пропозиція і про передачу аеропорту «Ужгород» в оренду без зміни профілю.

  • Це питання і надалі перебуватиме на постійному контролі депутатської профільної комісії, -наголосив А.Андріїв

Далі депутати уважно обговорили та підтримали звернення жителів смт Солотвино Тячівського району щодо встановлення економічно обґрунтованої ціни на природний газ для потреб населення, яке використовує його безпосередньо із Солотвинського родовища. На думку депутатів, оскільки потреба населення селища у природному газі задовольняється за рахунок ресурсів власного видобутку, то тут на ціну газу не можуть впливати фактори із дефіцитом ресурсу по Україні. А тому депутатська комісія ініціювала направити відповідне звернення на адресу Кабінету Міністрів з проханням застосувати меншу ціну за природний газ для населення смт Солотвино Закарпатської області, оскільки якість цього газу набагато нижча, ніж по всій території України і не відповідає вимогам та нормам міждержавного стандарту.

Обговорили члени комісії хід виконання регіональних програм у сфері охорони здоров’я, культури, освіти, екології, а також майнові питання та про надра. Також розглянули проекти рішень про звернення до вищих органів державної влади із злободенних питань сьогодення. Йшлося і щодо проблем поводженням із твердими побутовими відходами та про ситуацію із розподілом коштів дорожнього фонду тощо.

У процесі обговорення комісія внесла ряд конкретних пропозицій, зауважень та доповнень, які будуть враховані при доопрацюванні проектів рішень та їх розгляду на президії обласної ради, інформує прес-служба облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах