4395
15:11 25.072017

Ужгородські депутати виділили земельні ділянки учасникам АТО та воїнам-афганцям

Політика 1663

У вівторок, 25 липня, відбулося друге пленарне засідання чергової сесії Ужгородської міської ради. Розпочалося воно із хвилини мовчання за трьома загиблими закарпатцями, бійцями 128-ї гірсько-піхотної бригади.

1

На порядку денному в міських обранців було з десяток питань. Більшість із них стосувалися виділення земельних ділянок для учасників АТО та афганців.

Але перед тим як перейти до їх розгляду, міський голова нагородив грамотами Ужгородської міської ради команду «Ужгородські лісоруби», які вибороли «золото» на чемпіонаті України з американського футболу. Мер наголосив на тому, що, окрім усних подяк, гравці отримають ще й матеріальне заохочення.

Після такої святкової ноти слово попросили мешканці будинку по проспекту Свободи, 32, настрій яких був далеко не радісним. Як виявилося, люди вже два місяці живуть без даху над головою у зв’язку з ремонтними роботами. Оскільки покрівля розібрана, жителі страждають від немилосердної спеки та проливних дощів. Тож почувши про цю ситуацію, міський голова доручив департаменту міського господарства негайно навести лад та зобов’язати компанію-підрядника відшкодувати мешканцям будинку збитки.

Вирішивши нагальні питання, депутати перейшли до розгляду земельних рішень. Після довгих дебатів між активістами, депутатським корпусом та міським головою, чи законно виносити на сесію земельні питання тоді, коли Генеральний план відсутній, міські обранці таки проголосували за надання дозволів на розробку проектів відведення земельних ділянок для індивідуальної житлової забудови в районі вулиці Саксаганського, 26 учасникам війни в Афганістані.

Для 17 військовослужбовців депутати затвердили проекти землеустрою й передали ділянки їм у власність.

Відтак дозвіл на підготовку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок з подальшою передачею їх у власність отримали 90 учасників бойових дій (у тому числі учасники АТО). Ця земля повинна використовуватись для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Спірним виявилося питання щодо виділення чотирьох ділянок по вулиці Стефаника для учасників бойових дій. Утім, як з’ясувалося згодом, на цій території передбачалася соціальна забудова, а не індивідуальне житло. Тому військовослужбовцям підшукають альтернативні земельні ділянки.

Далі окремими рішеннями дозволили приватизацію трьох земельних ділянок несільськогосподарського призначення шляхом викупу. Ідеться про вулиці: Легоцького, 56 «а», Ольбрахта й Минайську, 37.

Наприкінці депутати внесли зміни до Програми розвитку земельних відносин у м. Ужгороді на 2017–2019 роки. Як прокоментував це рішення сам мер, ідеться про придбання земельної ділянки для облаштування нового кладовища. Тож прийнявши усі необхідні зміни, міський голова оголосив друге пленарне засідання чергової сесії закритим.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах