4766
21:37 25.092017

Закарпаття з благодійною місією відвідав спікер Державних зборів Угорщини

Політика 3765

Гуманітарну допомогу з Угорщини – медичне обладнання на загальну суму 80 тисяч гривень (800 тис. уг. форинтів) – отримала Берегівська центральна районна лікарня.

IMG_6173

Інфузійні помпи, монітори та іншу апаратуру для дитячого реанімаційного відділення медичного закладу у понеділок (25.09) під час візиту на Закарпаття особисто передав спікер Державних зборів Угорщини Ласло Кевер. Голова угорського Парламенту є засновником Міжнародного благодійного фонду порятунку дітей, котрий долучився до втілення гуманітарної програми в закарпатському  медзакладі, тож наш край він відвідав з благодійною місією.

Ласло Кевер в цей день також оглянув педіатричне відділення Виноградівської районної лікарні, де спільними зусиллями угорського Уряду, Міжнародного благодійного фонду порятунку дітей та Асоціації міст обласного значення сусідньої країни зробили капітальну реконструкцію на загальну суму понад 3 з половиною мільйона гривень (35 млн. уг. форинтів). У дитячому відділенні на тридцять ліжок, в якому щороку лікують понад тисячу пацієнтів з усього району, відремонтували санвузли, палати, харчоблок, приміщення для персоналу, закупили меблі, бойлери на теплу воду, постільну білизну. Тут створені комфортні умови, які відповідають європейським стандартам, для дітей, батьків та медперсоналу.

–       Здоров’я дітей – це та мета, яка об’єднує людей всіх національностей, тому для нас дуже важливо, що сьогодні ми можемо підтримати наших сусідів у цьому. Наша допомога – покращення умов для лікування – для всіх закарпатців, – наголосив Ласло Кевер.

На Закарпатті угорського високопосадовця вітали заступник голови ОДА Віктор Мікулін, перший заступник голови облради Йосип Борто. Перші особи краю подякували Угорщині за ту допомогу, яку Закарпаття отримує від сусідньої країни на розвиток різних сфер вже не одне десятиліття і висловили сподівання на подальшу плідну роботу.

До слова, нинішня – не перша допомога, яку медична галузь Закарпаття отримує завдяки Міжнародному благодійному фонду порятунку дітей. Минулого року, в межах співпраці, всі пологові будинки області отримали апарати для скринінгу слуху новонароджених дітей на загальну суму понад сто тисяч євро.

У рамках візиту на Закарпаття спікер Державних зборів Угорщини Ласло Кевер відвідав також дитячий виховний заклад церковної громади с. Варієво на Берегівщині.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах