4881
19:11 8.102017

Ужгород відвідали Посли країн Вишеградської четвірки

Політика 2460

Вчора, 7 жовтня, керівники Закарпаття та Ужгорода – голова обласної адміністрації Геннадій Москаль, перший заступник голови обласної ради Йосип Борто та міський голова Богдан Андріїв зустрілися з Послами країн Вишеградської четвірки.

22365267_897208810441664_764816455647469435_n

Зустріч із Надзвичайними і Повноважними Послами Угорщини в Україні Ерно Кешкенем, Словацької Республіки Юраєм Сівачеком, Чеської Республіки Радеком Матулою та членами делегацій відбулася в колонному залі Закарпатської обласної державної адміністрації.

Обговорили з дипломатами питання співпраці та перспективи її розширення. Так, угорський Посол підняв болюче питання освітнього закону та висловив сподівання на пошук компромісу, на що отримав слова підтримки від керівників Закарпатської області.

Юрай Сівачек висловив думку щодо необхідності укладання договорів про захист трудових відносин з українцями, які працюють за кордоном. Такий позитивний досвід вже має Словаччина. Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки наголосив на підтримці розвитку транспортної інфраструктури двох країн, зокрема залізничного сполучення. Геннадій Москаль, у свою чергу, повідомив словацького дипломата про відкриття словацької школи у селі Анталовці та підтримав висловлені дипломатом тези.

Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки Радек Матула зазначив, що Закарпаття є прикладом успішної реалізації транскордонного співробітництва. Чехія хоч і не є безпосереднім сусідом Закарпаття, але була і залишається надійним партнером у втіленні спільних соціально значущих проектів.

Загалом же Закарпаття стало четвертим регіоном заходу України, де Посли країн Вишеградської четвірки проводять такі зустрічі із представниками місцевої влади. Мета візитів – відчути атмосферу і настрої у регіонах, обговорити економічні аспекти співпраці. Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень висловив також бажання зустрітися зі студентською молоддю, адже саме молодь є носієм прогресивних та актуальних ідей і цілей. Така зустріч відбудеться зі студентами Ужгородського національного університету.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль запросив поважних гостей відвідати фестивалі, які цими вихідними відбудуться на Ужгородщині та Мукачівщині.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв привітав дипломатів Вишеградської четвірки в Ужгороді, побажав приємного перебування і відзначив, що наше місто історично та архітектурно, культурою та елементами традицій поєднано з усіма країнами, які представляють Посли. Також у кожній із цих країн є міста-побратими Ужгорода і зараз з ними триває активна робота над спільними проектами, які реалізовуватимуться в рамках програм транскордонної співпраці за підтримки Європейського Союзу, повідомляють в Ужгородській міській раді.

22279549_897208820441663_7809409351336900626_n

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини