501
18:54 29.042016

Щоб покращити медичне обслуговування, міська влада Ужгорода планує започаткувати введення страхової медицини

Політика 1951

Деталі цього обговорили сьогодні на нараді міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, його заступник Олександр Білак, начальники фінансового управління Леся Гах, відділу охорони здоров’я Василь Решетар, головний лікар центральної міської клінічної лікарні Іван Курах та заступник головного лікаря міського пологового будинку Вікторія Пантьо.

13063339_607038476125367_4256949444123537661_o

Наголошувалося, що одна з проблем медицини Ужгорода – це витрати міського бюджету на лікування хворих з інших міст та районів. Жителі області знають про високу кваліфікацію лікарів, які працюють в медичних закладах Ужгорода, про наявність тут відповідного діагностичного та лікувального обладнання і приїздять на лікування в міські медичні заклади. Стаціонарне лікування хворих потребує значних фінансових затрат.

Оскільки райони не відшкодовують Ужгороду кошти за лікування своїх жителів, це багатомільйонним тягарем лягає на міський бюджет. Ужгородський район на цей рік уклав угоди на обслуговування лише в реанімації дитячої лікарні та пологовому будинку, сподіваючись на повноцінний запуск стаціонару районної лікарні – колишньої залізничної, яка передана їм на баланс. Однак цю роботу наразі не налагодили і фактично всі ургентні пацієнти з району, яким потрібна невідкладна допомога, отримують її в міській лікарні.

Тому міська влада Ужгорода планує розробити нормативні документи і запровадити вимогу: мешканців інших районів області будуть лікувати за умови придбання страхового полісу або надання інших підтверджуючих документів, які гарантуватимуть відшкодування витрат. На таких умовах лікуватимуть планових хворих, а за лікування ургентних наполягатимуть на укладені угод про відшкодування витрат із районами.

Ведуться перемовини з кількома страховими компаніями, вони готові авансувати 3-4 мільйони гривень для початку співпраці комунальному підприємству “Лікарняна аптека”, відтак страхові внески покриватимуть подальші платежі.

Богдан Андріїв наголосив: “Проведемо незабаром спільну зустріч sз представниками страхових компаній і колективами медиків, порадимося і започаткуємо співпрацю з тією фірмою, яка має найбільші потужності і досвід на ринку.
На жаль, на рівні держави так і не втілюється медична реформа, якби застосовувався принцип, що гроші з бюджету відшкодовуються закладам за кожного пролікованого пацієнта, проблеми були б менш гострі. Наразі ж міська влада шукає можливість поліпшення медичного обслуговування і акумулювання коштів для лікування ужгородців.

На нараді ішлося також про будівництво кисневої станції, яка забезпечуватиме і міську лікарню, і пологовий будинок, розширення можливостей котельні ЦМКЛ, переведення її на паралельне газовому опалення альтернативними енергоносіями, передачі приміщень міської лікарні, які використовуються як база для наукових кафедр УжНУ, на фінансування університету. Розглянуть також питання пропонувати передати на баланс обласного бюджету міського пологового будинку, оскільки він фактично вже виконує функцію закладу найвищого на рівні області, третього рівня допомоги і надає у найважчих випадках послуги пацієнткам із усіх районів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини