5138
20:03 16.112017

Найцікавіше із сесії Ужгородської міської ради. ФОТО, ВІДЕО

Політика 3886

У четвер, 16 листопада, відбулося друге пленарне засідання чергової сесії Ужгородської міськради. Розпочалося воно – з квітів та привітань. Міський голова нагородив ужгородку Юлію Гомбош, яка виборола титул абсолютної чемпіонки України у категорії «бодіфітнес».

IMG_0715

Загалом на порядку денному у міських обранців було близько півсотні питань. Тож спробуємо висвітлити найцікавіші.

Найперше – депутати підтримали електронну петицію, щодо заборони розміщення на території Ужгорода пересувних та інших мобільних цирків з тваринами. Відтепер цирки та пересувні зоопарки, у яких відсутні дозвільні документи та які утримують тварин у неналежних умовах, не матимуть права гастролювати у місті.

Відтак проголосували за Програму матеріально-технічного забезпечення Управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві. На її виконання передбачено 300 тисяч гривень на 2017 рік.

Не оминули і Програму охорони навколишнього природного середовища Ужгорода на 2018-2022 роки. Згідно із цим проектом рішення пропонується розробити та втілити проекти озеленення міста, створити нові зелені зони (парки, сквери тощо), передбачити у генеральному плані Ужгорода збереження і розширення зелених зон, а також провести реконструкцію парків культури і відпочинку «Боздоський» та «Підзамковий». На виконання цієї програми (протягом 5 років) передбачається понад 8 млн грн.

Після короткої паузи у засіданні присутні заслухали звернення депутата Олександра Ігната, який поскаржився колегам, що його не відпускають з роботи на сесію. Нагадаємо, що депутат працює хірургом у Закарпатському обласному клінічному онкодиспансері.

Тож міські обранці підтримали звернення до прокуратури Олександра Ігната про перешкоджання депутатської діяльності.

Цікавим виявилося рішення про «Про затвердження структури апарату ради та виконавчих органів міської ради, їх загальної штатної чисельності». Депутати підтримали його, утім виключили з нього пункт про скорочення штатної одиниці першого заступника міського голови.

Варто зазначити, що посаду першого заступника мера Ужгорода й надалі обіймає Іштван Цап, над яким триває суд у справі про хабарництво.

Наразі перший заступник перебуває на лікарняному. Тож згідно із законодавством, звільнити його не можна.

Згадали депутати і про фінансову підтримку комунальних підприємств міста. Тож журналісти після засідання принагідно спитали мера чи готові ужгородські комунальники до зими.

«Наразі закуплена достатня кількість посипальних матеріалів, готова техніка. Тож можна говорити про те, що ужгородські комунальники готові до погіршення погодніх умов», – зазначив міський голова.

Нагадаємо, що на минулому засіданні депутати підтримали цілу низку рішень про викуп земельних ділянок. Зрештою після такого масштабного продажу, бюджет міста поповниться на 3 млн грн, поінформували у міськраді.

Завершилася сесія гарною новиною: сьогодні, 16 листопада, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв (на розі вулиць Корзо та Волошина) традиційно відкриє першу бочку молодого закарпатського вина – це ритуал, з якого стартує свято «Закарпатське божоле», яке триватиме у місті протягом 17-19 листопада.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини