5283
18:33 7.122017

З нагоди Дня місцевого самоврядування на Закарпатті відзначили низку посадовців та депутатів різних рівнів. ФОТО

Політика 1813

Щороку 7 грудня в Україні відзначають День місцевого самоврядування – професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє загін народних обранців.

BUR_7829

Урочистості з цієї нагоди відбулися в Ужгороді, в атріумі будівлі Закарпатської облдержадміністрації та облради. Участь у заході взяли нинішні народні обранці та депутати попередніх скликань, голови міських та районних рад, представники громадськості.

Святкове зібрання розпочали Державним Гімном у виконанні заслуженого академічного Закарпатського народного хору та хвилиною пам’яті за тими, хто поклав свої життя за наше майбутнє.

З вітальною промовою до присутніх звернулися керівники краю – Михайло Рівіс та Геннадій Москаль. Голова обласної ради у своєму виступі наголосив, що відзначення Дня місцевого самоврядування – це здобуток кожного громадянина нашої держави, який має гарантоване Конституцією право спільно з іншими членами територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення. Це – свято нашого способу суспільного життя, в основі якого самоврядна громада. «Сьогодні на плечі органів місцевого самоврядування та місцевої виконавчої влади лягає вирішення найбільш злободенних проблем життя людей. І завдяки їх тісній взаємодії та співпраці вдається розв’язувати багато питань повсякденної діяльності. Ефективність будь-яких реформ можлива тільки за умови, що всі думатимуть про інтереси своєї громади, області, країни і нації в цілому. Головне – це щоденна конкретна робота», – зазначив М. Рівіс, звертаючись до закарпатської громади.

Відтак представникам місцевого самоврядування перші особи області вручили відзнаки. Почесну грамоту Верховної Ради України отримав директор ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова НАМН України», доктор медичних наук, професор, депутат Закарпатської обласної ради Василь Лазоришинець, Грамоту Верховної Ради України – перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто та генеральний директор обласного клінічного територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія» Василь Скрип.

За вагомий внесок у соціально-економічний розвиток краю, сприяння зміцненню позитивного іміджу Закарпаття спільною відзнакою обласної ради та обласної державної адміністрації – нагрудним знаком «За розвиток Закарпаття» нагороджено депутата обласної ради VII скликання, голову постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, розвитку села, адміністративно-територіального та земельного устрою Петра Голубку.

Кращих представників місцевого самоврядування нагороджено почесними грамотами та подяками обласної ради.

Урочисту частину завершив святковий концерт.

Прес-служба Закарпатської облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах