5708
12:40 22.022018

В Мукачеві пройшла чергова сесія міської ради. Важливі рішення

Політика 3464

Сьогодні, 22 лютого, у стінах Мукачівської міської ради пройшла чергова сесія, на якій було вирішено безліч питань різного характеру та спрямування. Зокрема на початку сесії двом героям посмертно вручили звання Почесного громадянина міста.

196

Зазначу, що рішення про присвоєно звання «Почесний громадянин міста Мукачева» — Покидченко Михайлу Юрійовичу та Калабішка Олексію Васильовичу — військовослужбовям (посмертно), за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу прийнято на минулій сесії.

Опісля вручення виступив керівник Мукачівської місцевої прокуратури – Братнюк Олександр Петрович. Він розповів присутнім

  1. 15 учням міста Мукачева призначили стипендії у розмірі 1000 гривень.

Стипендії Мукачівської міської ради виділяються щороку для обдарованої і талановитої учнівської молоді міста Мукачева і призначаються відповідно до рішення Мукачівської міської ради з метою їх подальшої підтримки, стимулювання та розвитку їхніх здібностей і талантів.

  1. Стипендії у сумі 1000 гривень також призначили п’ятьом найкращим тренерам міста та десятьом спортсменам.

З метою підтримки, стимулювання та морального заохочення спортсменів і тренерів міста Мукачева, враховуючи їх високі спортивні досягнення на позачерговому засіданні виконавчого комітету Мукачівської міської ради було прийнято рішення про призначення щомісячні стипендії Мукачівської міської ради у розмірі 1000 гривень щомісячно з січня по грудень 2018 року.

  1. У сквері-парку на Валенберга облаштують мультиспортивні майданчики!

Депутати схвалили рішення про надання дозволу громадській організації “Закарпаття-Спорт” на облаштування спортивного та дитячого майданчиків для активного відпочинку мешканців міста в сквері ім. Рауля Валленберга на земельній ділянці комунальної власності орієнтовною загальною площею 1900 кв. м.

Майданчик буде розміщено позаду ресторанного комплексу на набережній Латориці. Це буде відкритий майданчик для занять багатьма видами спорту (важка атлетика, бокс, греко-римська боротьба, фітнес, кросфіт, воркаут та інші), і що головне – безкоштовно. Меценати хочуть облаштувати майданчики своїм коштом.

  1. У місті створять центр комплектування та соціальної підтримки.

Створення на базі військового комісаріату територіального центру комплектування та соціальної підтримки сприятиме забезпеченню прозорості в системі надання послуг військовозобов’язаним, резервістам, військовослужбовцям, ветеранам війни та військової служби, учасникам АТО, пенсіонерам з числа військовослужбовців та членам їх сімей, удосконаленню порядку комплектування Збройних Сил України особовим складом та організації оборонно-мобілізаційної роботи.

  1. У місті також створиться структурний підрозділ, який відповідатиме за постійне оновлення реєстру дітей шкільного віку.

Відповідальна особа цього структурного підрозділу протягом 10 робочих днів з дня отримання даних здійснює їх обробку, звіряє їх з даними реєстру та у разі потреби вносить до нього відповідні зміни та доповнення; дані можуть також бути внесені до реєстру відповідно до письмової заяви батьків (одного з батьків) дитини шкільного віку чи інших законних представників або її сканованої копії.

Ілона Вільна

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах