5726
11:10 23.022018

«КМКС» Партія угорців України» стала повноправним членом Центристського демократичного інтернаціоналу

Політика 1911

У п’ятницю, 16 лютого, у Будапешті відбулася спільна конференція політичних партій християнського спрямування міжнародного об’єднання Центристського демократичного інтернаціоналу (ЦДІ).

1

На цьому засіданні ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» обрали повноправним членом ЦДІ. Варто додати, що ця громадська організація подала заявку на вступ до Центристського демократичного інтернаціоналу 2017 року.

«Згідно з ідеєю ЦДІ, християнська культура є великим надбанням, тому її потрібно берегти», – зазначив Віктор Орбан, прем’єр-міністр Угорщини, під час прес-конференції, присвяченої цій події.

Віктор Орбан наголосив, що Центристський демократичний інтернаціонал – це об’єднання політичних партій та організацій на основі принципів християнського гуманізму, які вважають людську гідність основою політики. «Це важливо й тому, що в сучасному світі в центрі політичних суперечностей будуть питання ідентифікації. Наразі така тенденція найбільше спостерігається в Євросоюзі, адже міграція посилила ці питання», – сказав пан Орбан.

Він зауважив, що Угорщина є країною, яка в першу чергу звертає увагу на себе та Європу, тому відповідно менше часу приділяє політиці за її межами. Віктор Орбан, який протягом 20 років є одним з віце-президентів організації, наголошує, що ЦДІ поряд з християнськими демократичними цінностями намагається створити світову організацію і в цьому вже є значні успіхи.

«Завдяки нинішній конференції ми хочемо дати ще один поштовх до розвитку ЦДІ, інтеграції Центральної Європи, звертаючи особливу увагу на Західні Балкани. Наша мета – долучити до організації партії з якнайбільшої кількості країн, і відповідні рішення були ухвалені сьогодні на конференції», – додав прем’єр-міністр Угорщини.

Відтак учасники заходу прийняли рішення про створення молодіжної організації ЦДІ. Ближчими до цього міжнародного об’єднання стали партії з Кавказу. Крім того, були прийняті нові члени з Латинської Америки та Центральної Європи, а також велика кількість угорських партій.

Під час перемовин членами Центристського демократичного інтернаціоналу стали Угорський демократичний союз Румунії та Угорська асоціація Воєводини (Сербія).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах