5916
19:59 22.032018

Профільні комісії продовжують вивчати проекти рішень другого пленарного засідання 10–ої сесії облради

Політика 2053

Сьогодні, 22 березня відбулося засідання двох профільних депутатських комісій. Зокрема, з питань охорони здоров’я, яку очолює Роман Шніцер та з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту, національних меншин та інформаційної політики під головуванням Ільдіко Орос.

 _DSC0666

У роботі комісій взяв участь перший заступник голови облради Йосип Борто.

Депутати, розглядаючи пропоновані проекти рішень та матеріали  до порядку денного другого пленарного засідання 10-ої  сесії, уважно вивчили цілу низку цільових галузевих програм та зміни до вже діючих у сфері охорони здоров’я, освіти, туризму і підприємництва, які презентували керівники відповідних профільних управлінь та відділів ОДА.

Коли на комісії з питань охорони здоров’я зайшлося про лист – звернення колеги Івана Чубирка, адресованого  профільній комісії стосовно  внесення до порядку денного сесії проекту рішення про «Звернення депутатів облради щодо висловлення недовіри в.о.міністра охорони здоров’я Уляні Супрун», то члени комісії підтримали таку ініціативу і скерували питання на розгляд депутатського корпусу. В документі, поданому І.Чубирком, серед іншого зазначається, що «пропонована медична реформа може призвести до масового закриття лікарень. Оскільки передбачається, що фінансування державних і комунальних  медустанов не здійснюватиметься з держбюджету з 1 січня 2020 року» і  «близько 70 тисяч лікарів уже емігрували з України».

На комісії з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту, національних меншин та інформаційної політики депутати найперше розглянули профільні питання. Серед них – «Про внесення змін до Регіональної програми із забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики і вивчення суспільної думки на 2015 – 2018 роки». За словами авторів даного проекту рішення, а це – департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, щоб не розробляти нову програму  з військово-патріотичного виховання молоді й було вирішено у діючу внести відповідні зміни. То ж у новій редакції цього документу, окрім налагодження ефективних механізмів партнерства держави з інститутами громадянського суспільства, акцентується увага на вихованні патріотичних почуттів та гордості за Українську державу, військово-патріотичному вихованні молоді, організації інформаційно-рекламних заходів щодо відбору на військову службу за контрактом до лав Збройних сил України та ін. На ці цілі передбачається у 2018 році – 565,0 тис грн. Члени комісії назвали такий підхід діловим і підтримали даний проект рішення.

Відтак  з ініціативи депутата Василя Якубця члени комісії обговорили та погодили необхідність підтримки крайової газети «Спорт тайм», що висвітлює досягнення вітчизняних спортсменів та пропагує серед молоді здоровий спосіб життя.

Відтак голова комісії Ільдіка Орос розповіла, що до неї звернулися представники видавничого дому «Букрек» , що в Чернівцях, які повідомили, що на їхніх складах знаходиться майже 20 найменувань підручників для освітніх закладів з мовою навчання нацменшин, що видрукувані за державний кошт.

 – А закарпатські школи мають проблеми із забезпеченням таких підручників, – мовила Ільдіко Імріївна та додала, що депутатська фракція КМКС звертатиметься до Міністерство освіти і науки України з тим, аби ці книги надійшли в нашу область.

Предметно проаналізували члени комісій і окремі проекти рішень з майнових питань і про надра.

У ході дискусій обласні обранці висловили цікаві пропозиції та доповнень до пропонованих матеріалів і проектів рішень, які однозначно будуть узагальнені та внесені на розгляд президії обласної ради.

Завтра, 23 березня, ц.р. з аналогічним порядком денним свої засідання проведуть інші постійні комісії обласної ради.

Прес-служба облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах