614
19:12 11.052016

На Закарпатті понад дві з половиною тисячі установ публічно звітують про використання державних коштів

Політика 1457

Представники головних розпорядників та одержувачів коштів обласного та районних бюджетів Закарпаття у середу, 11 травня, взяли участь у тренінгу, покликаному навчити, як працювати на офіційному веб-порталі використання публічних коштів «Є-Дата».

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Портал дозволяє громадськості оперативно отримувати достовірну інформацію про державні транзакцій та робить використання державних коштів прозорим. Кожен громадянин може легко та безкоштовно відслідковувати платежі державних органів та підприємств, а також адресата коштів, їх призначення та суми в режимі реального часу.

Відкрив тренінг та привітав його учасників заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік. Він наголосив на важливості впровадження революційної ІТ-платформи, який є інструментом для боротьби з корупцією, та побажав держслужбовцям плідної роботи.

«Нині на Закарпатті 25 відсотків державних установ – понад дві з половиною тисячі – вже зареєструвалися на порталі Є-Дата й майже всі звітують. Найбільше таких в Ужгороді, найменше на Міжгірщині. Ми хотіли зрозуміти проблемні питання, а також навчити розпорядників та одержувачів бюджетних коштів користуватися новим інструментом для оприлюднення інформації», – розповіла координатор проекту Є-Дата, представник Мінфіну Анастасія Розлуцька.

Під час семінару учасники навчились користуватись порталом публічних фінансів, реєструвати на ньому «службові кабінети» та оприлюднювати інформацію про звіти та укладені договори, інформує Прес-служба Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах