6558
13:46 13.062018

Коментар Василя Брензовича щодо тиску СБУ на Фонд «Егана Еде» на Закарпатті

Політика 2418

VasulBrebzovuchЗагальне здивування та обурення угорців Закарпаття викликала новина про розслідування СБУ діяльності благодійного фонду «Закарпатський центр економічного розвитку «Еган Еде», який ніби-то використовував кошти на посягання територіальної цілісності України.

Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ-КМКС» та народний депутат України в коментарі «Kárpátalja Online» наголосив на тому, що благодійний фонд «Еган Еде» створений, зареєстрований та функціонує згідно українських законів.

«Всі заявки, подані до Фонду були відкритими і його функціонування не може бути пов’язане з жодними діями направленими проти територіальної цілісності України», – констатував нардеп.

Василь Брензович також зауважив, що минулого тижня під час сесії Закарпатської обласної ради депутати підтримали Фонд.

«Депутати Закарпатської обласної ради та я сам, як народний депутат України, разом зініціювали звернення до керівника СБУ Василя Грицака та Генерального прокурора України Юрія Луценка просячи з’ясувати непорозуміння, що виникло в цій справі. Також ми попросили відповідні органи пояснити на підставі яких фактів було розпочато розслідування», – зазначив голова ГО «ТУКЗ-КМКС».

Крім того, Василь Брензович нагадав, що переможці цьогорічного конкурсу оголошеного благодійним фондом «Еган Еде» завтра підпишуть свої договори на фінансування.

«Хай ніхто не дозволить себе залякати у цьому питанні. Переможці конкурсу спокійно можуть підписувати договори», – додав Василь Брензович.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах