6731
16:10 10.072018

Ужгород отримав 21 млн грн з Держбюджету на капітальний ремонт набережної Незалежності

Політика 2161

У вівторок, 10 липня, відбулося друге пленарне засідання 24-ї сесії Ужгородської міської ради VІІ скликання. Розпочалося воно із хвилини мовчання на знак вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули на Рівненському полігоні.

1

На початок засідання зареєструвалися 29 депутатів. Перейшовши до порядку денного, найперше міські обранці підтримали проект рішення «Про місцеві податки та збори». Зокрема було змінено розмір ставок земельного податку та податку на нерухоме майно. Усі поточні ставки можна переглянути на сайті Ужгородської міської ради.

Відтак проголосували за «План дій сталого енергетичного розвитку і клімату Ужгорода». Документ спрямований на те, щоб до 2030 року суттєво скоротити споживання палива, електроенергії, викиди в атмосферу вуглекислого газу.

Окремими рішеннями депутати проголосували за зміни до Програми «Репродуктивне здоров’я населення Ужгорода на період до 2020 року», а також виділили два мільйони гривень субвенції на лікування мешканців Ужгородського району в міських закладах охорони здоров’я Ужгорода.

Позитивною новиною під час сесії стала звістка про те, що з’явилася постанова Кабміну про виділення на ремонт набережної Незалежності (Липова алея) в Ужгороді 21 мільйона гривень.

1080р_50.00_00_45_49.Still001

«Є гарна новина! Під час візиту в Ужгород Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана я просив його про виділення цих коштів. І ось їх виділили нам з Держбюджету. Тому я дуже вдячний пану Гройсману, – наголосив міський голова Богдан Андріїв. – Зараз проект з реконструкції набережної перебуває на експертизі. Після цього відбудеться тендер. Сподіваємося, що ці роботи будуть виконані вже цього року.

Ідеться про капітальний ремонт набережної Незалежності: заміну дорожнього покриття, лавиць та урн, а також там з’явиться велодоріжка.

Узагалі більшість питань, які розглядалися на цьому засіданні сесії, стосувалися землі, її приватизації та викупу.

Наприклад, досить конфліктним виявився один із пунктів проекту рішення «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок». Ідеться про будівництво багатоповерхівки на вулиці Ярославській. Мешканці прилеглих будинків проти. Вони прийшли на засідання сесії й запропонували міському голові, аби виконком скасував містобудівні дозволи. Тож на прохання мешканців міський голова пообіцяв, що жодного будівництва там не буде.

Не менш цікавим виявився проект рішення «Про мораторій на забудову земельних ділянок у межах історичного ареалу м. Ужгорода». Утім проголосувати за нього було неможливо.

«Нам доповів начальник архітектури та департаменту правового забезпечення, що за цей проект голосувати не можна чисто юридично. Оскільки тоді ми обмежимо права мешканців, які мають житло або ж хочуть привести в порядок реконструкцію житлових чи нежитлових приміщень. Це все можна робити, але в рамках діючого законодавства», – наголосив мер.

Тож розглянувши низку земельних рішень, а також відповідей із Кабміну на різні депутатські запити, міські обранці завершили засідання, аби зробити тривалу літню перерву в роботі сесії.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах