7053
20:43 7.092018

Депутати Ужгородської районної ради забезпечили учнів району безкоштовним харчуванням. ФОТО, ВІДЕО

Політика 2008

7 вересня провели засідання Ужгородської районної ради. На порядок денний депутатів винесли 14 питань, які стосувалися медичної сфери, освіти, встановлення партнерських відносин з сусідніми країнами та звісно ряду бюджетних рішень.

AAA02740

На початку засідання, в честь 27-ї річниці Незалежності України, кількох депутатів нагородили грамотами та подяками Закарпатської обласної і Ужгородської районної рад. Після чого заступник голови райради Степан Мацко привітав своїх колег, які у міжсесійний період святкували дні народження.

Марія Коваль-Мазюта, голова Кам’яницької сільської ради звернулася до депутатів з проханням внести до порядку денного питання щодо реалізації проекту з реставрації пам’ятки архітектури національного значення – Невицького замку. Це викликало чимале занепокоєння депутатського корпусу, адже після великої проробленої роботи через невизначеність з розпорядником коштів грантове фінансування може просто не надійти.

Після тривалих дискусій депутати погодили звернення до Прем’єр-міністра України, віце-прем’єр-міністра України, голови Закарпатської обласної ради та голови Закарпатської ОДА. В ньому вони попросили залишити замовником та розпорядником коштів Ужгородську районну державну адміністрацію, а відповідним виконавцем та одержувачем – комунальне підприємство «Ужгородське районне агентство розвитку», яке й написало проект та виграло грант від Європейського Союзу.

Депутати погодили й розвиток партнерських відносин району. Так, Ужгородська районна рада та Жешувський повіт (Польща) підписали угоду про співпрацю, спрямовану на поглиблення відносин між адміністративними територіями. Аналогічний договір підписали і з містом Сніна (Словаччина).

Одне з основних питань, прийнятих депутатами під час сесії, стосувалося програми «Шкільне харчування» на 2018 рік. Ця програма втілювалася у співфінансуванні з сільськими радами, але через фінансові труднощі не всі вони мали змогу внести свою частку. Степан Мацко зауважив, що був розроблений механізм щодо фінансування даної програми, яким сільські ради ділилися на три категорії – ті, що повністю самостійно оплачували харчування, інші йшли у співфінансуванні 50 на 50 % та ті, які не мали змогу виділяти кошти для даної програми. Замість останніх фінансування вносить Ужгородська районна рада, це в певній мірі впливає на інші видатки, адже на них просто не залишається коштів. Депутати запропонували при складанні бюджету на 2019 рік внести певні зобов’язання для голів сільських рад, задля забезпечення подальшого виконання програми. Варто зауважити, що батьківські кошти на харчування дітей не залучаються.

Крім того, депутати виділили 2,5 млн грн на поточні ремонти доріг у Великій Доброні, Глибокому, Ботфалві, Розівці, реконструкцію даху у дошкільному навчальному закладі Дубрівки та ремонт сільського клубу Ірляви. На капремонт та потреби Ужгородської районної лікарні погодили виділення коштів на загальну суму понад 4,5 млн грн.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини