7135
19:17 17.092018

В облдержадміністрації відбудеться урочистий прийом польських дипломатів з нагоди сотої річниці відновлення незалежності Польщі

Політика 2520

У понеділок (17.09) голова ОДА Геннадій Москаль провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Польщі в Україні Яном Пєкло, котрий перебуває на Закарпатті в рамках святкування українсько-польських Днів добросусідства. У зустрічі, що проходила в теплій та дружній атмосфері, взяли участь виконувач повноваження голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто та Генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольські.

Посол-Польщі-1

Польські дипломати не приховували свого захоплення від свята, що пройшло поблизу села Лубня на Великоберезнянщині. «Просто фантастична, непередавана атмосфера», – поділився своїми враженнями Посол Ян Пєкло. Рафал Вольські подякував Геннадію Москалю за те, що з ініціативи керівника краю після 16-річної перерви було відновлено традицію проведення на Закарпатті українсько-польського Дня добросусідства.

Генеральний консул запропонував провести окрему зустріч представників українсько-польських бізнес-кіл. Г.Москаль підтримав цю пропозицію, повідомивши, що 21 вересня, в області стартує Міжнародний туристичний тиждень, у рамках якого пройде XVIII Міжнародна туристична виставка-ярмарок «Тур’євроцентр – Закарпаття 2018». А вже 10 жовтня в Ужгороді пройде щорічний інвестиційний форум «Закарпаття – бізнес центр Європи», – своєрідний майданчик для налагодження співпраці з підприємцями з регіонів сусідніх держав.

Наразі Генконсул опікується питанням організації в Ужгороді днів сучасного польського кіно, а також урочистого прийому за участі польських посадовців та дипломатів з нагоди сотої річниці відновлення незалежності Польщі. Під час сьогоднішньої зустрічі було домовлено, що захід пройде в атріумі облдержадміністрації.

«Відкриття консульства Польщі в Ужгороді, створення міжнародного пункту пропуску «Лубня – Волосате» на українсько-польському кордоні, спільна організація культурно-мистецьких заходів, проведення бізнес-зустрічей підприємців та туризм – це на сьогодні п’ять пріоритетних напрямів нашої з вами співпраці», – підкреслив Йосип Борто.

Посол-Польщі-2

У свою чергу Генконсул зазначив, що транскордонна співпраця Закарпаття з регіонами Польщі має високий потенціал, і запевнив керівників області у своїй повній підтримці ініціатив з української сторони.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Двох мешканців Тячівщини засудили до 3 років за ґратами за ухилення від мобілізації
10:40
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Всі новини