7510
16:47 20.102018

На Закарпатті з’явилися провокаційні білборди із закликом «Зупинимо сепаратистів»

Політика 1878

В ніч на суботу, 20 жовтня, в кількох районах Закарпаття з’явилися рекламні щити, які мають на меті знову посіяти смуту в стосунки між Україною та Угорщиною.

44333057_1926940177382063_5593995732521582592_n

На цих плакатах – фотографії відомих угорських громадських та політичних діячів ГО «ТУКЗ – КМКС» із закликом «Зупинимо сепаратистів!»

Зрозуміло, що такі білборди носять чіткий провокаційний характер і з’явилися для того, аби вкотре загострити ситуацію в регіоні.

– Як тільки ми дізналися про ці провокаційні стели, то одразу звернулися до очільника ОДА та у правоохоронні органи. Наразі головний полісмен області Роман Стефанишин повідомив, що вже був на місцях появи цих білбордів і дав доручення почати розслідування цієї справи. Особисто я зараз напишу заяву, адже вся угорська громада неймовірно обурена цим фактом. Це просто новий прояв антиугорської пропаганди, – заявив перший заступник голови обласної ради, заступник голови ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» Йосип Борто. – Зрозуміло, що хтось дуже хоче розпалювати міжнаціональну ворожнечу та дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію на Закарпатті. Хоча у нашому краї для цього немає жодного підґрунтя. Тут люди різних національностей живуть мирно протягом тисячоліть…

Читайте також:  За фактом умисного розпалювання національної ворожнечі на Закарпатті розпочате кримінальне провадження

Такі акції – це грубе порушення законодавства, – пояснює Йосип Борто. – Адже у них не йдеться про “зупинимо сепаратизм” (тобто, як явище), а “зупинимо сепаратистів” – прямі публічні та безпідставні звинувачення. Тобто люди на цих плакатах є сепаратистами?!

Тому представники ГО «ТУКЗ – КМКС» щиро сподіваються, що як були знайдені винуватці підриву офісу їхнього товариства, так знайдуться і виконавці цих провокацій.

44404008_1926931777382903_8495212996706959360_n

Власне на цьому наголошує і Геннадій Москаль. Очільник краю інформує, що методи і стиль виконання вказують на те, що це чергова примітивна спецоперація ФСБ, яка вже кілька років намагається розсварити на Закарпатті українців і угорців. У квітні минулого року на адміністративній межі Виноградівського й Берегівського районів так само вночі були встановлені стели з провокаційними надписами угорською мовою. До речі, ті надписи були зроблені з помилками, як і теперішні, скальковані з російської мови («Зупинимо сепаратистів» замість «Зупинімо сепаратистів»).

Варто також зазначити, що ці білборди з’явилися, вже після візиту на Закарпаття міністра закордонних справ України Павла Клімкіна. Нагадаємо, під час зустрічі із представниками угорської громади вдалося досягти певних компромісів та порозуміння. Тим паче, що пан міністр тоді наголосив на тому, що “угорці Закарпаття не є сепаратистами”.

Тож коли здавалося усе затихло, вкотре хтось хоче зруйнувати мир на Закарпатті. І зрозуміло, керується при цьому, далеко не патріотичними ідеями…

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини